DOLAR
32,3293
EURO
34,8370
ALTIN
2.390,63
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
23°C
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
23°C

Mama Lobisi

26.11.2022 06:32 | Son Güncellenme: 26.11.2022 13:41
240
A+
A-

Geçtiğimiz gün Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait barınakta yaşanan vahşeti hepimiz izledik ve o kürekle kafasına vurularak katledilen köpeğin görüntüleri bizi yine insanlığımızdan utandırdı.

Ama utandıran asıl mevzu ise yeterince her konuda kutuplaşan toplumumuzun bu vahim olaydan ötürü ikiye bölünmesi

1 – Bu katliama tepki veren ünlüler, hayvanseverler, normal insanlar.
2 – Başıboş hayvanların tamamının itlaf edilmesini isteyen insanlar.

Bu ikiye bölünmüşlüğün nasıl oluştuğunu biraz açacağım

Bitlis’te Eylül ayının başlarında 10 yaşında bir çocuğu başıboş bir sokak köpeği ısırıyor, çocuk aşıdan-iğneden korktuğu için bu durumu ailesinden saklıyor ve üzerinden 40-45 gün geçtikten sonra belirtiler başlayınca hastaneye kaldırılıyor. Kuduz teşhisi konuluyor ve 21 Ekim’de Ankara’ya sevk ediliyor. Yoğun bakımda tedavi altına alınan çocuk 10 Kasım tarihinde hayatını kaybediyor.

Bu olayla birlikte, köpek saldırıları olarak servis edilen eski yıllara ait görüntüler bir anda yeniymiş gibi paylaşılmaya başlandı ve sokaktaki başıboş hayvanların tamamının itlaf edilmesi üzerine inanılmaz bir algı oluştu.

Hatta ve hatta Atatürk’ün elini ısıran köpeği Fox’un Atatürk Orman Çiftliği baytarları tarafından ilaçla uyutulması için Gazi’nin ikna edilip buna onay verdiği ve 1932 yılında hayvanlar için çıkarmış olduğu genelgedeki “Sokaktaki başıboş köpekler itlaf edilecektir” maddesini saptırarak dahi bu itlaf meselesini iyice ayyuka çıkardılar.

Mahallelerimizde, cafelerde, AVM’lerde beslediğimiz hayvanlar için sesler kesiliyor nedense.

Ama hayvanseverlerin de, hayvan sevmeyenlerin de hem fikir olduğu gerçek şu;

Kimse kusura bakmasın ama bu işin X belediyesi X partisi yok. Mersin’de da buna dahil olmak üzere ülkemizdeki barınaklar maalesef tam bir mezbahane, toplama kampı, mezarlık…

Sokak hayvanlarının yerleştirilmesi amacıyla 81 ilde barınak yapılması talimatını verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın övgüyle bahsettiği Konya Büyükşehir Belediyesi’ndeki barınakta yaşanan vahşetten sonra buna tepki gösteren ünlüler, hayvan koruma dernekleri bir anda hedef tahtasına oturtulmaya başlandı.

Vay efendim kuduzdan ölen çocuk için niye tepki göstermediniz?
Vay efendim üzerine gelen köpek yüzünden korkudan yola atlayıp kamyonun altında kalarak can veren insanı niye paylaşmadınız da şimdi niye ortalığı ayağı kaldırıyorsunuz?
Siz köpek taparsınız, siz mama lobisisiniz vsvs..

Sanki ülkede yeterince yozlaşmadığımız konu kalmamış gibi sokak hayvanları konusunda insanlıktan çıkmış, okumuş cahil sürüsünün hezeyanlarının yazdığı öyle yorumlar ve tweetler okudum ki, bunları sizinle de paylaşmazsam gerçekten gözüm açık gider.

İlk başta; köpeğin ısırması sonucu kuduz olup hayatını kaybeden çocuk ile başına kürekle vurularak öldürülen köpeği aynı kefeye koyan zihniyet; bu ülkedeki en hastalıklı zihniyettir.

Başıboş tüm hayvanların itlaf edilmesini isteyen bu zihniyete sesleniyorum:

– Başıboş sahipsiz köpekleri de kedileri de itlaf edersek çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar sokaklarda bir daha öldürülmeyecek mi ?

– Açlıktan Düzce ormanındaki bal kovanlarına dadanan başıboş ayıları öldürünce o bölgede bal işi yapanlar rahatlamış mı olacak ?

– Yakın zamanda Batman’da yola çıkıp trafik kazasına sebep olan domuzları vurup öldürünce bi daha kaza olmayacak mı ?

Önce bir karar verin; hayvan düşmanı mısınız, köpek düşmanı mısınız ?

Dipnot: Konya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, köpeğin başına kürekle vurup öldüren ve onu sürükleyerek götüren 2 belediye çalışanı tutuklandı. Umarım kamuoyunun gazını almak için göstermelik bir tutuklama olmaz ve o 2 belediye çalışanına bu emri verenler için de gereken yapılır.

Bu arada sevgili siyasiler; 6’lı masa, muhalefet; Maalesef bu konuda da hepiniz sınıfta kaldınız. Halk sizden cılız tepkiler beklemiyor.

Yazarın Diğer Yazıları
14.04.2023 03:07
18.12.2022 04:58
13.09.2022 01:31
25.09.2022 23:57
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.