DOLAR
32,5842
EURO
35,0317
ALTIN
2.460,71
BIST
9.890,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Tarsus Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 15 bin TL oldu

Tarsus Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 15 bin TL oldu
21.07.2023 12:30
18
A+
A-

Tarsus Belediyesi’nde ara iş sözleşmesi süreci tamamlandı. İmzalanan ara iş sözleşmesi ile yıl içerisinde ödenen sosyal yardımlar hariç en düşük işçi maaşı 15 bin TL oldu.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “İmzaladığımız ek toplu iş sözleşmesiyle çalışanlarımızın haklarını daha da güçlendirdik. Her zaman emekçilerimizin yanındayız. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Türkiye’de asgari ücretin 11 bin 402 lira olarak belirlenmesi üzerine personellerin maaşlarına zam yapmak üzere harekete geçen Başkan Bozdoğan DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası ile imzalanan ek toplu sözleşme ile Tarsus Belediyesi’nde çalışan personellerin en düşük maaşının 15 bin TL olduğunu belirtti.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan tarafından imzalanan sözleşmeye göre, 696 Sayılı KHK kapsamında çalışan belediye çalışanlarının; yıl içerisinde verilen sosyal haklar, eş yardımı, çocuk yardımı,  sorumluluk ve pozisyon farkı hariç alacakları en düşük maaşı 15 bin TL oldu.

 

“EMEKÇİLERİMİZİN DEĞERİNİ BİLİYORUZ”

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, emekçilerin her zaman yanında olduğunu belirterek, “Tarsus Belediyesi olarak, toplu iş sözleşmesi sürecini başarıyla tamamladık ve Türkiye genelinde en iyi çalışma şartlarını sunan belediyeler arasında yer aldık. Toplu ara iş sözleşmemizle, çalışanlarımızın haklarını daha da güçlendirdik ve onlara daha iyi bir yaşam kalitesi sağlamak için adım attık. Emekçilerimizin değerini biliyoruz ve her zaman yanlarında olacağımızın sözünü veriyoruz. Bu nedenle, asgari ücretin üzerinde bir maaş ödemesini gerçekleştirerek çalışanlarımızın ekonomik açıdan daha güvende olmasını sağladık. Yıl içerisinde verilen en düşük işçi maaşını 15 bin TL seviyesine çıkardık. Çalışanlarımızın mutluluğu ve memnuniyeti, hizmetlerimizin kalitesine doğrudan yansıyacaktır. Onların emeklerine değer veriyor ve her birinin katkısının Tarsus’un güzelliğine katkı sağladığının farkındayız. Bu başarıda emeği geçen tüm belediye çalışanlarımıza ve DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’na teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı olsun ve tekrar teşekkürler.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.