DOLAR
32,3590
EURO
34,6751
ALTIN
2.393,98
BIST
10.165,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
24°C
Mersin
24°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Toroslar’da semt pazarlarının yeri değişti

Toroslar’da semt pazarlarının yeri değişti
01.11.2022 19:12
165
A+
A-

Toroslar Belediye Meclisi, Çağdaşkent, Tozkoparan ve Mevlana Mahallesi’nde bulunan semt pazarlarının yerlerinin değiştirilmesi ve Demirtaş Mahallesi 77034 sokak üzerinde kayıt dışı olarak faaliyet gösteren semt pazarının kayıt altına alınmasını oy birliği ile kabul etti.

 

Toroslar Belediyesi’nin Kasım ayı birinci meclis toplantısı Yunus Emre Kültür Merkezinin Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın rahatsızlığı nedeniyle Meclis Başkanvekili Mehmet Şahin başkanlığında gerçekleştirilen mecliste 8. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’ne 400 bin TL madde destek sağlaması teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

Mecliste bazı semt pazarlarının yerlerinin değiştirilmesi ile Demirtaş Mahallesi’nde yeni bir semt pazarı açılması teklifi görüşüldü. Oy birliği ile kabul edilen teklife göre; perşembe günleri Toroslar Mahallesi ile Çağdaşkent Mahallesi’ni birbirinden ayıran Fatih Sultan Mahmet Bulvarı üzerinde

açılan semt pazarının ana yolda araç trafiğini alt yapıyı olumsuz etkilemesinden dolayı Çadeşkent Mahallesi Küçük Sanasi Sitesi doğusunda bulunan sulama kanalı kenarına alınarak pazar yerine giriş ve çıkışların 93011 sokaktan yapılmasına karar verildi.

Tozkoparan Mahallesi 87045 sokaktaki semt pazarının esnaflarının ve mahalle halkının talepleri ve bu yolun araç trafiği bakımından yoğun olması nedeniyle 209. cadde üzerinde alınması ve Mevlana Mahallasi 101059 sokak üzerine kurulan semt pazarının 101090 sokak ve 101087 sokak üzerine taşınması ve esnafların yarısının da Mustafa Kemal Mahallesi 98010 sokak kenarına inşaa edilen kapalı semt pazarına taşınması oy birliği ile kabul edildi.

Ayrıca Demirtaş Mahallesi 77034 sokak üzerinde uzun yıllar pazar günleri kurulan ve mahalle halkının ihtiyacını önemli ölçüde karşılayan kayıt dışı semt pazarının kayıt altına alınıp denetiminin daha kolay hale getirilebilmesi için yasal hale getirilip aynı sokak üzerinde belediye meclis kararı ile yeni bir semt pazarı kurulması oy birliği ile kabul edildi.

Öte yandan Toroslar Belediye meclisinin önümüzdeki ayki meclis toplantısının 1 Aralık’ta yapılması oy birliği ile kabul edildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.