DOLAR
32,5553
EURO
34,9632
ALTIN
2.457,65
BIST
9.881,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Mersin Büyükşehir 50 bin hasta taşıdı

Mersin Büyükşehir 50 bin hasta taşıdı
14.07.2023 16:12
10
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Hasta Nakil Ambulans” hizmeti ile hasta ve yakınlarının hastaneye ulaşımı sağlanıyor. Kentin 13 ilçesinde 16 ambulans ile hizmet veren Büyükşehir, 2019 yılından bu yana 50 bin hastanın hastaneye ulaşımını sağladı. Ambulans hizmetinden yürüyemeyen ve yatalak durumda olan hastalar faydalanabiliyor. Şehir içi ücretsiz olan hizmetten Alo 185, Teksin uygulaması ve Ambulans Birimi’nin 0 324 234 84 00 numaralı telefonunu arayarak bilgi ve randevu alınabiliyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi bünyesi hizmet veren “Hasta Nakil Ambulans” hizmeti ile 2019 yılından bu yana 50 bin vatandaşın hastaneye ulaşımı sağlandı. Toplam 16 ambulansla hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, nakil işlemlerini sağlık personeli refakatinde gerçekleştiriyor.

Ambulans hizmetinden yürüyemeyen ve yatalak durumda olan hastalar faydalanabiliyor. Büyükşehir Belediyesi, randevu saatinden önce hastaları evlerinden alarak hastaneye bırakıyor. Hastanede işlemleri biten hasta ve yakını yeniden evlerine götürülüyor. Vatandaşlar Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar şehir içi hizmetten ücretsiz olarak faydalanıyor. Hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlar; Alo 185, Teksin uygulaması ve Ambulans Birimi’nin 0 324 234 84 00 numaralı telefonunu arayarak bilgi ve randevu alabiliyor.

 

“2019 yılından bu yana toplam 50 bin hastaya hizmet verdik”

 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Bahar Gülcay Çat, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Ambulans Servisi olarak hasta nakilleri yapmaktayız. Merkez ilçeler ve diğer ilçelerimiz olmak üzere Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar bütün ilçelerimize hizmet vermekteyiz. Toplam 16 ambulansımız bulunmakta. Hastalarımızın yatalak olması koşuluyla evden eve, hastaneden eve ya da evden hastaneye nakillerini sağlıyoruz. Hastaneden eve nakillerde poliklinik randevusunun olma zorunluluğu var. Yatalak hastalarımızın mağdur olmaması adına hizmet kalitemizi arttırabilmek için daha öncesinde şoförlerle çalıştığımız ambulans servisimizdeki bütün personellerimiz şu an sağlıkçı olarak görev yapmakta. Hizmet kalitemizin artması ve hizmet ettiğimiz ambulans sayımızın da artması nedeniyle 2019 yılından bu yana toplam 50 bin hastaya hizmet vermiş bulunmaktayız” dedi.

Çat, Hasta Nakil Ambulansı’nın hizmet çerçevesinden bahsederek, “Şehit yakınları ve gazilerimiz, ayrıca engelli raporu olan vatandaşlarımıza da şehir dışında yüzde 50 indirimli tarife uygulanıyor. Şehir içi taşımalarımız tamamen ücretsiz olup şehir dışı ücretlendirmemiz de Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis kararıyla her sene komisyon kararları doğrultusunda uygulanıyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda tüm vatandaşlarımızın sağlığa erişimini kolaylaştırabilmek adına kaliteli hizmet vermeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

“Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetinden çok memnunuz”

 

Hasta Nakil Ambulans hizmetinden yararlanan Mine Serdar, “Önceden çok kötüydüm. Yürüyemiyorum, ambulansla gitmek zorunda kaldım. Çok iyi bir hizmet, memnunum. Çok iyi hizmet ediyorlar” dedi.

Mine Serdar’ın annesi Leyla Serdar da kızının hastaneye ulaşımında Büyükşehir Belediyesi’nin ambulans hizmetinden yararlandıklarını anlatarak, “Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetinden çok memnunuz. Büyükşehir Belediyesi bayağı bir yardımcı oldu. Yaklaşık 3 aydan beri bize hizmet veriyor. Sağ olsunlar. Alıyorlar, eve yukarı çıkartıyorlar, bırakıyorlar. Çok memnunuz. Teşekkür ediyoruz. Haklarını ödeyemeyiz” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.