DOLAR
32,5988
EURO
34,7628
ALTIN
2.496,63
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Hayallerden Rüyaya…

25.07.2022 17:00
563
A+
A-

 

 

Lise yıllarımda hep uyku saatimden bir saat önce girerdim yatağıma. Çünkü hayal kurarken zaman su gibi akıp giderdi. Hayallerimden uykuya, uykudan rüyaya geçişin dayanılmaz huzurunu yaşardım. Geçen zamanla hayallerim terk etti beni, uyumak gittikçe zorlaştı, rüyalarım kâbus tadında. …

 

Hayata dair hayallerim olmayınca umutlarımda köreldi. Gerçek hayatın tadını aldıkça acıya bile alıştım. Televizyon karşısında uyumak gibi sağlıksız bir çözüm ürettim kendime. Böylece filmlerden uykuya, uykudan rüyaya geçişi sağladım. Ama rüyalarım öyle saçma sapan ve anlamsızdı ki! Hem de hiç yaşanmamış saymak istediğim hatıralar ve tanımamış olsaydım dediğim kişiler barındıran.

 

Hayattan da kendimden de nefretim gittikçe büyüdü. Tutunacak bir dal sevecek bir yar aradım, bulamadım! Kör bir kuyuya doğru sürüklenirken asla dediğim her şeye inat birisi geldi dikildi karşıma.  “Hayır’larıma boyun eğen ama bakışlarına söz dinletemeyen “O”. Hayatımın bir yerinde olmak uğruna sıfatı umursamayan, gözlerinde hayranlığını gizleyemeyen “O”. Yüreği kocaman adam geldi. İyi ki de geldi. Sanki sırça bir bibloydum da beni kırarsa ömrü son bulacak gibi özenle beni koruyor kolluyor, bin düşünüp bir söylüyordu.

 

 

Sevgisi uğruna her şeyden vazgeçecek kadar mert, kendi ayakları üzerinde duran sevgisine sahip çıkan, her zorluğa göğüs germeye hazır o  yüreği kocaman adam..

Beni o lise yıllarımdaki hayal molalarımla yeniden buluşturdun şimdi. Umudumu koskoca yemyeşil kırlar gibi yeşerttin. Hayatıma değerli bir anlam kattın ve yarınıma amaç koydun.

Benim koskoca yürekli büyük aşığım;

Sen benim hayallerim, umudum, hayatımın anlamı ve yarınımsın. Güven ve huzurla buluştuğum mabedimsin.

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.