DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Çok Bulutlu
26°C

Çocukla Doyumlu Vakit Geçirmek

07.06.2022 11:08
387
A+
A-

Hayatın telaşı… Evlilik, boşanma, ilişkileri yürütmek, akrabalar, ev ekonomisi derken anne babalar ya çocuklarına istedikleri gibi kaliteli bir zaman dilimi ayıramıyor ya da ayırsa bile içeriğinin faydası düşük olabiliyor. Her iki duruma da anlayışla bakmak gerekir, her zaman aynı ve her konuda bilgi sahibi olamayız ya!

Yine de ebeveynler bu konu için kendilerini suçlayabiliyorlar, zora sokabiliyorlar ve telaş içerisine atabiliyorlar. Sakin olunuz… Daha az vakit ayırmak, o gün çocuğunuzla geçirdiğiniz vaktin istediğiniz gibi olmaması bir problem değil. Zannedilenin de aksine çocuğa çok vakit ayırmak, istediği her şeyi önüne sunmak iyi bir şey değildir. Tek yapmanız gereken kendinizi iyi hissettiğiniz anı belirleyip ya da uygun vaktinizde günün, geçmişin getirdiği olumsuz duygular ve düşünceleri mümkün olduğunca bir kenara koyarak vakit geçirmeye gayret gösterin. Ha bu vaktin öyle uzun olmasına da gerek yok. Günde 30 dakika bile olsa bu vakti keyifli geçirmek, size ve çocuğunuza yetecektir 🙂

Peki bu vakitlerde çocuğunuzun keyiflenmesi ve sizinle olan bağını iyileştirmesi/geliştirmesi için ne yapabilirsiniz?

• Konuşması varsa ya da gelişme dönemindeyse gününüzü konuşabilirsiniz.

• Beraber seçtiğiniz kitabı okuyabilir, resimlerinden yeni hikayeler yaratabilirsiniz.

• Ailecek resim çizebilir, kutu oyunları oynayabilirsiniz.

• Fiziksel temas içeren eğlenceli oyunlar oynayabilirsiniz (gıdıklama, yastık savaşı, yakalamaca gibi ama çevreye dikkat edelim çocuğumuz zarar görmesin).

• Saçma sapan danslar edin ve gerçekten kendinizi akışa bırakıp eğlenmeye çalışın, siz de çok seveceksiniz 🙂

• Ev işlerini beraber yapabilirsiniz, taklitsel oyunlar, özgüven gelişimi ve sorumluluk alma becerisi için güzel başlangıçlar olacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.