DOLAR
32,1723
EURO
34,8780
ALTIN
2.246,09
BIST
9.029,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
20°C
Mersin
20°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C

AŞIĞIZ SENLE EVLEN BENLE

30.05.2022 09:19
660
A+
A-

Şimdiki aklıyla yirmili yaşlardaki bedeninde olmak isteyen kaç kişi var kim bilir…

O yaşlarda aklımız beş karış havada gezerken, bedenimizi hormonlarımız yönetirken, aşk midemizde kelebekler uçuştururken, pembe panjurlu ev hayalleri kurulurken ne güzeldi hayat. O evlilik hayatının hayalini kurarken eve ne alacağım, salona köşe takımı mı alsak , feng shui mi kulansak , perde mi stor mu olsa , şimdiden çocuk odasını ayırmalı mıyım olur tek derdiniz. Çünkü aşıksınız ve bu evlilik için yeterli!

Kadın maçtan nefret ediyor ama sevgilisi de futbol tutkunu. Her hafta halı sahada 10-11 i var. Kız gider izler, izlerken üşür, izlerken sıkılır. Ama aşık kızımız ne yapsın. Hem sevgilisi de onunla alışverişe çıkıp mağaza gezip kırk tane kıyafet denemesine ses etmiyorsa o da o maçı izlemeli ya.

Sinemaya giderler kız korku filmi sever adam western. Bu sefer korku izleyelim bir dahakine western izleriz. Ya arkadaş herkes istediği filmi izlese olmaz mı ille o film izlenirken aynı kovadan mısır yenmek el ele tutuşmak şart mı?

Aşıkken fedakarlıklar yapılır. Ama zamanla tükenirsiniz.

Bir iki sene sonra o halı saha maçları çekilmez olur, western filim izlemekten bıktım denmeye başlar. Tükendikçe insan ilişkide tükenir. Bu yüzden her zaman dediğim gibi bir ilişki ya da evliliği uzun soluklu ve sağlıklı yapan şey ortak zevklerdir. Tenis oynamayı seviyorum diye sevgilimde sevmek zorunda değil ama en azından ben tenis oynarken o da benim onunla yapmaktan keyif almadığım hobileri ile uğraşsın. Böylece kişilerin şahsi alanları da olur. Yapışık gibi yaşamak değildir ilişki de evlilikte. En uzun aşk üç sene sürer diye bir araştırma duymuştum zamanında. Demek ki tükenmek için maksimum süre üç seneymiş.  Ortak zevklerin sayısı artıkça paylaşılan zaman da artar alınan keyifte artar.

Bana göre dost olamadığın insanla sevgili de olamazsın. Ne kadar çok paylaştığın hayatın içindeyse ilişki o kadar uzun sürer. Düşünsene tavla oynamayı iyi bilmeyen bir insanla kaç kere daha oynarsın o oyunu. Ama sen kadar bilse ne kadar keyifli olur her parti.

Evlilik için aşk yeterli değil! Ortak zevkler, yakın yetiştiriliş ve aile hayatı, hayata aynı açıdan bakış şart.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.