DOLAR
32,5969
EURO
34,8046
ALTIN
2.501,74
BIST
9.476,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
27°C

MERSİN DERGİLERİ

01.03.2022 10:04 | Son Güncellenme: 01.03.2022 10:05
511
A+
A-

Yine yeniden merhaba…

Şehrimizde ilerleyen sektörlerden dergicilikten bahsetmek istiyorum.

Sanırım üç farklı dergi geçmişi sayesinde bu değerlendirmeyi yapabilecek bilgi birikimine sahibim.

En eski ve en köklü dergilerden Mersi yeniden sektöre dönüş yaptı. Bana göre kapanma kararı çok üzücü olsa da pandemi nedeni ile mecburen verilmiş bir karardı. Geri dönmesi beklenen etkiyi yaratmadı maalesef. Bana göre Mersin’de bu kadar dergi varsa ve bunca insan bundan para kazanıyorsa bunun miladıdır Mersi Dergi. Ve Orçun Öztürk bana göre dergiciliğin duayenidir.  

Mersi Dergi kapanınca hali hazırda bu işi de yapan RotaBusiness ekibi kolları sıvayıp piyasadaki boşluğu doldurmak için magazin konseptli Rotalife Dergiyi çıkarmaya başladı. Mevcut bir düzen vardı zaten. Serkan Kılınç ve Murat Tunçer bu işi gerçekten zevk alarak yapan insanlar bu da işlerine çok güzel yansıyor. Ama ne var ki iki dergi, PR şirketi ve danışmanlıklar derken bana göre Rotalife beklenen sıklıkta çıkamadı. Bu da sektörde halen yer kalmasına sebep oldu.

Eskiden her alanda üç beş doktor varken rekabet yoktu şimdilerde pek çok özel hastane olduğu gibi hastane içerisinde de aynı dalda pek çok uzman da kendisi ile rekabet eder oldu. Bu da sağlık dergisi fikrini ortaya çıkardı ve Nefes Dergi çıktı.

Ama sosyal medyada da güçlü olan Mersin Anneleri de hali hazırda müşteri portföyüne de sahipken piyasadaki yerini kaptırmadı ve oda yazılı basına geçti. Böylece sağlık dergisi sayısı iki oldu.

Magazin dergiciliğine de Mersi Dergiden ayrılan ekibin kurduğu MersinLife taze bir nefes getirdi. Özellikle sosyal medyayı çok iyi kullandıklarını gözlemlediğim ve sektörde olduğum süre boyunca tasarımlarına hayran olduğum Can Aslanyılmaz  bu konuda gerçekten başarılı. Genç ve dinamik bir ekip ile tarzlarını ortaya koydular.

Ama bu arada BlackWhite dergiden hiç ses çıkmadı uzun zamandır.

Her zaman söylemişimdir rekabet her zaman kaliteyi artırır, çıtayı yükseltir. Bana göre Mersin’de dergi sayısı şu an doyum noktasına ulaştı.  Her sayfasının emekle yaratıcılıkla özveri ile oluştuğu tüm dergilere ve çalışanlarına emeklerinden dolayı şahsım adına teşekkür ederim.

Keyifli okumalar….

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.