DOLAR
32,2734
EURO
34,6419
ALTIN
2.415,14
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
25°C
Mersin
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C

Depremzede kadınlar sergiye hazırlanıyor

Depremzede kadınlar sergiye hazırlanıyor
31.03.2023 16:36
191
A+
A-

Akdeniz Belediyesi’nin kültür ve sanat evlerinde misafir edilen depremzede kadınlar özel bir sergiye hazırlanıyor. Takı tasarım, ahşap boyama ve örgü kursları alan kadınlar, ürettikleri el emeği göz nuru eserlerini 8-9 Nisan 2023 tarihlerinde açacakları sergide hem beğeniye hem de satışa sunacak.

 

Akdeniz Belediyesi, kültür ve sanat evlerinde barınan depremzede kadınlar için çeşitli mesleki ve beceri kursları vermeye de başladı.

Kurslar kapsamında kadınlar; takı tasarımı, ahşap boyama, biçki dikiş, örgü kıyafetler, örgü süsler ve geri dönüşüm malzemelerinden hediyelikler yapmayı öğreniyor. Böylelikle büyük felaketin ruhlarında yarattığı ağır psikolojik travmadan bir nebze uzaklaşan deprem mağduru kadınlar, zamanlarını da daha güzel ve verimli geçirme imkânı buluyor.

Eğitmenler gözetiminde birbirinden farklı ve ilgi çekici el emeği göz nuru eserler üreten kadınlar, 8-9 Nisan 2023 tarihleri arasında bir AVM’de (Forum AVM) açılacak stantlarda düzenlenecek sergide ortaya çıkardıkları eserleri satma ve gelir elde etme imkânı da elde edecek. Akdeniz Belediyesi’nin, afetzede kadınlara yönelik mesleki eğitim ve beceri kursları çeşitlenerek devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.