DOLAR
32,3716
EURO
34,7107
ALTIN
2.391,03
BIST
10.169,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

“Bir buçuk ay sonra iktidarız. Orayı alırız, yeni bir çarşı yaparız”

“Bir buçuk ay sonra iktidarız. Orayı alırız, yeni bir çarşı yaparız”
31.03.2023 16:23
212
A+
A-

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, deprem riski nedeniyle boşaltılan belediyeye ait Kırmızı Lacivert İşhanı altındaki Zafer Çarşısı esnafını mağdur etmeyeceklerini belirterek, “Öğretmenevinin yanındaki yeri Milli Emlak orayı bize versin yeni çarşı yapalım dedim. Vermediler. Ben iktidar değilim. Bir buçuk ay sonra iktidar olacağım. Ben orayı alırım, yaparım. Sözümün arkasındayım” dedi.

 

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ikinci etap çalışmaları devam eden İstiklal Caddesini gezdi.

Gezi sırasında Zafer Çarşısı esnafıyla da konuşan Başkan Seçer, belediyeye ait Kırmızı Lacivert İşhanı, Özel İdare İşhanı ve Zafer Çarşısının deprem önlemleri kapsamında boşaltılması kararına tepki gösteren bir esnafa boşaltma kararını neden aldıklarını anlattı.

Seçer,  “Biz bu binayı boşalttık, keyfimizden değil, deprem riski var diye boşalttık. Ben bu sorumluluğu alamam. Ben yasalar çerçevesinde uyarımı yaparım. Yasalar sizin lehinizeyse ben burayı yıkmam. Hiç benim açımdan sorun yok. Ama yıkıldığı zaman da yasal olarak sorumluluk altına girmemek için hem hukuki hem vicdani girmemek için ben yapmak zorundayım.  Bu bina Allah muhafaza o depremde çökseydi bunun altında binlerce insan kalacaktı. Yasa var, nizam var. Bakın ben keyfimden boşaltmadım. Yasalar izin veriyorsa boşaltmayalım binayı” ifadelerini kullandı.

 

 

Zafer Çarşısı esnafının, kendileri için yeni bir çarşı yapılması talebi üzerine de seçer şunlar söyledi:

“Bu sorunun sadece belediye tarafından çözülmesini beklerseniz olmaz. Mecliste dile getirdim. Dedim ki diğer partilerin siyasetçileri gelip sizi burada gereksiz yere tahrik etmesin. Çözüm bulalım dedim. Zafer Çarşısı esnafına yer yaparım dedim. Bunu merkezin dışında yaparsam esnafın işine gelmez dedim. Merkezde yer bulamıyorum dedim.  Adres verdim. Öğretmenevinin yanı dedim. Milli Eğitim’in yeri, Milli Emlak bana devredebilir dedim. Ben iktidar değilim. Bir buçuk ay sonra iktidar olacağım. Ben orayı alırım, yaparım. Siz görevinizi yapmadınız, Ak Parti görevini yapmadı. Orayı bize tahsis etmiş olsalardı şimdi biz mesafe almış olurduk. Bu iş çözülebilir. Milli Emlak’ın şehir merkezinde onlarca yeri var. Sözümün arkasındayım.  Ben ne yapacağımı bildiğim için, iktidar olmayı bırakın şu an da bile dediğim yeri versinler ya da başka yer versinler ben üzerini yaparım. Ben halkını mağdur edecek bir siyasetçi değilim.  Halka rağmen bir uygulama yapacak bir belediye başkanı değilim.”

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bir telefonuyla şu anki Adliye’nin hemen arkasındaki Büyükşehir Belediyesine ait araziyi bedelsiz olarak verdiklerini söyleyen Başkan Seçer, “Bizim yaklaşımımız böyleyken, aynı yaklaşımı maalesef merkezi hükümetten göremiyoruz.  Muhalefet partisinin bir belediye başkanı olarak o kadar sıkıntılı ve zor durumda olmama rağmen kendi adıma hiçbir şekilde şikayetlenmedim. Sadece halkımızın menfaatleri konusunda sesimi yükselttim. Adalet Bakanlığına bedelsiz olarak verdiğimiz yer benim malım değildi. Devletin ihtiyacıydı ve bu arazi sadece el değiştirmiş oldu. Sayın Bakan da ben de devleti temsil ediyoruz. Ben böyle bakıyorum bu konuya. Ne var ki yaşadığımız siyasi iklimde merkezi hükümetin bize bakış açısı hizmetlerimizin önünü tıkıyor” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.