DOLAR
32,5301
EURO
34,8555
ALTIN
2.443,39
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Edebiyat ödülleri sahipleriyle buluştu

Edebiyat ödülleri sahipleriyle buluştu
15.01.2023 14:37
172
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Mersin Edebiyat Festivali kapsamında; “Hikâyelerle Kuşaktan Kuşağa Mersin, Liseliler Anı-Hikaye Yarışması Ödülü”, “İçel Sanat Kulübü Rehber Aydın Şiir Ödülü”, “Sanat Edebiyat Derneği, İlyas Halil Öykü Ödülü” ve “2. Mersin Roman Ödülü” sahiplerine verildi.

 

MEŞYAD Başkanı Rüştü Aydın’ın girişimleriyle düzenlenen ve liseliler arasında yapılan “Kuşaktan Kuşağa Mersin” konulu öykü ve anı yarışmasında birincilik ödülü Hazal Çamlıbel’e, ikincilik ödülü Sudenaz Parlak’a, üçüncülük ödülü İkbal Boğahan’a, jüri özel ödülü Zeynep Hilal Çulha’ya ve Cennet Cingöz’e verildi.

Mersin Edebiyat Derneğince düzenlenen İlyas Halil Öykü Ödülünde birincilik ödülü Müge Ceyhan’a, ikincilik Öykü Levna Güngör’e, üçüncülük ödülü Hüseyin Opruklu’ya verildi. Yarışmada Pınar Göçer ve Özge Burçak Öztürk Güven mansiyonla ödüllendirildi.

İçel Sanat Kulübü tarafından düzenlenen Rehbe Aydın Şiir Ödülünde ise birincilik ödülü Abidin Yağmur’a verildi. Seçici kurul, jüri özel ödülünü Oğuzhan Göl ile Ülkü Olcay’a verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mersin Roman Ödülünün seçici kurulu ise birincilik ödülünü Can Çeliker’e verirken Gencer Baykul’a jüri özel ödülünü verdi.  (Haber Merkezi)

 

YAZARLAR OKURLARLA BULUŞTU

 

 

Mersin Edebiyat Festivali kapsamında Yazar Gülsevin Kıral, ‘Çocuklarla Öykü Okuma Atölyesi’, Şair ve Yazar Necdet Neydim,  ‘Çocuklarla Şiir Okuma Atölyesi’ gerçekleştirdi. Çocuklar atölyelerde yazarlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşarken, yazarlıkla, şiir ve roman yazımıyla ilgili önemli birçok bilgi edindi. Yazar Barış İnce de ‘Roman-Öykü Atölyesi’ ile yetişkin edebiyatseverlerle buluştu. Mersin Üniversitesi, Çağ Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencileri de ‘Edebi Yapıtlarda Okur Nelerle Karşılaşır’ isimli Mersin Edebiyat Çalıştayını gerçekleştirdi.

Şebnem İşigüzel, ‘Yeni Zamanlarda Edebi Vaatler’, Gürsel Korat ‘Kapadokya ve Edebiyatım’, Kemal Varol ‘Bir Anadolu Üçlemesi : Ucunda Ölüm Var, Aşıklar Bayramı, Babamın Bağlaması’, Neşe Yaşın ile Metin Cengiz ise ‘Geçmişten Günümüze Şiirimiz’ söyleşileriyle programın ikinci bölümünde Mersinlilere edebiyat ziyafeti sundu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.