DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Yağmurlu
20°C
Mersin
20°C
Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

“Seçimlerin ertelenmesi, demokrasiye darbe girişimi olur”

“Seçimlerin ertelenmesi, demokrasiye darbe girişimi olur”
17.02.2023 14:26 | Son Güncellenme: 09.03.2023 22:50
88
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Koral Ömür, “Tek adam rejimi, felaketleri fırsata çevirmeye çalışmakta, kendini kurtarmak için seçimleri erteleme planları yapmaktadır. Seçimlerin ertelenmesi, demokrasiye darbe girişimi olur” dedi.

 

CHP İl Başkanları Kahramanmaraş depreminin ardından ortak bir basın açıklaması yaptı. Deprem öncesi ve sonrasında yaşanılanların ‘devlet nerede?’ sorusunu gündeme getirdiğini belirten CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, “En kritik saatler olan ilk 48 saatte deprem bölgelerine müdahalede geç kalınmış, vatandaşlarımızın enkaz altında can vermelerine seyirci kalınmıştır. Beceriksizlikleri on binlerce insanımızın canına mal olmuştur. İnsanlarımız enkaz altında inlerken, eğitimli ve deneyimli kahraman Mehmetçiğimiz kışlalarında bekletilmiştir. Tüm yardım ve kurtarma faaliyetlerinin koordine edildiği sosyal medyaya yasak getirilmiş, ağırlaştırılmıştır.  Daha da acısı iktidardakiler, beceriksizlik ve liyakatsizlikle boyutu büyüyen bu felaketi vatandaşlara “kader planı” diye anlatmaya yeltenmişlerdir” ifadelerini kullandı.

 

“ÜNİVERSİTELER DERHAL AÇILMALI, ÖĞRENCİLER YURTLARINA DÖNMELİDİR”

 

‘Asrın Felaketi’ kampanyası adı altında iktidarın kendi faaliyetlerini normalleştirme çalışmalarının peşine düştüğünü belirten Ömür, asıl felaketin tek adam rejimi olduğunu vurguladı. Yıkımın boyutunun raporlarda yer aldığını dile getiren Ömür, buna rağmen bir kişinin bile istifa etmediğini söyledi.

Üniversitelerin uzaktan eğitim görmesi ile ilgili kararı da eleştiren Ömür, “Kurtarma çalışmalarındaki beceriksizlikleri yetmezmiş gibi tek adam rejimi şimdi de üniversitelerimize ve öğrencilerimizin yurtlarına çökmeye çalışmaktadır. Sorgusuz sualsiz alınan uzaktan eğitim kararıyla gençlerimizin ve ülkemizin geleceği mahvedilmek istenmektedir. Bir kez daha çağrı yapıyoruz: Üniversiteler derhal açılmalı, öğrenciler yurtlarına dönmelidir” diye konuştu.

 

“SEÇİM SAVAŞ DIŞINDA ERTELENEMEZ”

 

Depremin fırsata çevrilmek istendiğini ve iktidarın kendini kurtarmak için seçimleri erteleme planları yaptığını ifade eden Ömür, seçimlerin zamanında olması gerektiğine dikkat çekti. Artık iktidarın değişmesi gerektiğini vurgulayan Ömür, “Devletin tüm kurumlarının bu gerçeği iyi bilmesi gerekmektedir. Anayasamızın ilgili maddeleri açıktır: Seçim savaş dışında ertelenemez. Savaş durumunda bile kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi alır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de Yüksek Seçim Kurulu’nun da afet halinde seçimi erteleme diye bir yetkisi yoktur. YSK’nın böyle bir şey talep etmesi, demokrasiye darbe girişimi olacaktır” şeklinde konuştu.

 

“BU BECERİKSİZ İKTİDARI BİZ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

 

Depremin tek adam sisteminin de yıkılışı olduğunun altını çizen Ömür, Türkiye’nin büyük bir değişime ihtiyacı olduğunu söyledi. İktidarı değiştirmek için yola çıktıklarını ifade eden Ömür, şunları söyledi:

“Halkın oylarıyla ülkenin başına felaket gibi çöken bu beceriksiz iktidarı biz değiştireceğiz. Ama sadece iktidarı değiştirmek yetmez. Asıl değişmesi gereken tek adam zihniyetidir.

Açgözlülük, hırs, kibir zihniyetini temelinden kazıp atacağız. Bu zihniyet değişimi iktidar değişiminin temel taşları olacaktır. Kaybedecek bir dakikamız bile yok. Şehirlerimizi yeniden inşa edeceğiz. İmar aflarına son vereceğiz. Ülkemizi yalandan, hırsızlıktan ve liyakatsizlikten arındıracağız. Bizi biz yapan değerlerimize, ahlakımıza, vicdanımıza sarılacağız. Akla ve bilime uyacağız.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.