DOLAR
32,3836
EURO
34,7740
ALTIN
2.435,64
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Başkan Seçer nohut hasadına katıldı

Başkan Seçer nohut hasadına katıldı
07.08.2022 16:59
478
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, saha programlarını Gülnar’da sürdürdü. Seçer, küçükbaş hayvan dağıtımı ve atalık yerel nohut hasadı törenlerine de katıldı.

 

 

Başkan Seçer ilk olarak, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi koordinesinde yürütülen “Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim” projesi kapsamında, Gülnar Zeyne’de 4 yeni yetiştiriciye küçükbaş hayvanlarının dağıtıldığı törene katıldı.

Her yıl 60 aileye 25’er küçükbaş hayvan ve 4’er ton yem desteğinde bulunulan “Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim” projesinin detaylarından bahseden Seçer, “Buraya, bu bölgeye uygun kıl keçisi veriyoruz. Bu yıl toplamda 60 aileye 1500 hayvan dağıtıyoruz. 527 hayvanımız bize kendi işletmelerimizden geldi. 5’inci yıl sonunda tüm hayvanları, üretilen hayvanlardan sağlayacağız ve çark kendi kendine dönecek.  Artık para vermeden kendi işletmelerimiz, her yıl yeni 25 aileye hayvan verebilecek, ama yemini yine biz vereceğiz. Veteriner hizmetlerini de biz vereceğiz” dedi.

 

“KÖYLERE SULAMA BORUSU DESTEĞİ SÜRECEK”

 

Bazı desteklerin, Mersin Büyükşehir’in sorumluluğunda olmasa dahi yapıldığını kaydeden Başkan Seçer, kooperatifler üzerinden sulama borusu desteği sağladıklarını söyledi.

Seçer, “Her yıl 100 kilometre sulama borusu dağıtmayı hedefledik. 2 yıldır dağıttığımız sulama boruları konusunda çok ciddi rakamlara ulaştık. Fakat, 2 yıl önce aldığımız sulama borularının fiyatı, bugün yüzde 400 artmış. Bu durum bizim de bütçemizi zorladı, ama biz ona rağmen desteklerimizde kısıtlamaya gitmedik” dedi.

 

Seçer,  “Övünerek söyleyebilirim ki, Türkiye’de uygulanan tarım projeleri arasında en önemli projelerin altına imza atan belediye ya da belediyelerden biri Mersin Büyükşehir Belediyesi’dir. Çok önemli, çok değerli tarımsal desteklerimiz oluyor” ifadesini kullandı.

 

ATALIK NOHUT HASADI YAPTI

 

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile işbirliği içerisinde yürütülen “Yerel Nohut Çeşitlerinin Yerinde Korunması ve Pazarlanması Projesi” kapsamında destek sunulan üreticilerle Bereket Mahallesi’nde Tarla Günü etkinliğinde buluşan Başkan Seçer, üreticilerle birlikte tarlada nohut hasadı yaptı.

 

“HUZURU, KARDEŞLİĞİ, BARIŞI GÖSTERENLERİN PEŞİNDE KOŞUN”

 

Popülist söylemlerle ve siyasi saiklerle yapılan açıklamaların kimseye bir fayda getirmeyeceğini dile getiren Başkan Seçer, “Açık ve net bir şekilde söylüyorum. Kimse benden daha fazla milliyetçi değil. Kimse bu bayrağı benden daha fazla sevmiyor. Ben bu ülkenin şerefli bir vatandaşıyım. Ben bu ülkede doğdum. Ülkemde büyüdüm. Ülkeme vergi verdim. Bu ülkede askerlik görevimi yaptım. Şimdi arımla, namusumla, şerefimle bu ülkeye hizmet ediyorum. Şu anda da, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin şerefli, onurlu bir Belediye Başkanıyım. Bilinçli vatandaşlarsınız. Kitle iletişim araçları yaygın. Olanları takip edin, televizyonları takip edin, Meclis toplantılarını takip edin. Göreve geldiğim ilk gün kendim önerge verdim. Önergede, ‘buradaki toplantıları halk izlesin’ dedim. Meclis toplantılarını tüm Mersin’in izlenimine açtık. Neden? Her şeyi açık açık konuşalım. Hırlı hırsız belli olsun. Kim bu ülkeyi düşünüyor, kim bu ülkeyi soyuyor? Kim bu ülke için çalışıyor? Kim fakir fukaranın, garip gurebanın yanında herkes görsün. Bizim amacımız bu. Size mutluluğu, geleceği, huzuru, kardeşliği, barışı gösterenlerin peşinde koşun” dedi.

Görev süresi boyunca imkanları en iyi şekilde kullanarak hizmetlerine devam edeceklerini kaydeden Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi işi kaliteli yapar, yalan söylemez, günü kurtarmak için iş yapmaz, ayrımcılık yapmaz, hile hurda bilmez. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Atatürk’ün partisi Cumhuriyet Halk Partili bir Belediye Başkanı tarafından yönetiliyor, ama herkesin Belediye Başkanı olan Vahap Seçer tarafından yönetiliyor. Hiç kimsenin endişesi olmasın, hiç kimse kendini ayrı gayrı hissetmesin” dedi.

 

“NOHUT, ÇİFTÇİMİZİN ANA GELİRLERİ ARASINDA YER ALMAYA BAŞLADI”

 

Gülnar Ziraat Odası Başkanı Hacer Emiş Işık, “Gülnar’da yıllar önce, çiftçilerimizin ana geliri olan nohutlarımızdan elde edilen kazancı kaybetmiş vaziyetteydik. Son 2 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanımızın yürüttüğü projelerle, artık nohutlarımız tekrar çiftçilerimizin ana gelirleri arasında yer almaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanımızın, tarıma ve üretime vermiş olduğu önemden, desteklerden çok memnunuz” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.