DOLAR
32,3785
EURO
34,7265
ALTIN
2.431,24
BIST
10.037,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Seçer: “Mersin Büyükşehir Belediyesi vatandaşın evidir”

Seçer: “Mersin Büyükşehir Belediyesi vatandaşın evidir”
17.05.2022 12:18
534
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ile Mersinden Kadın Kooperatifi iş birliğinde hayata geçirilen ‘Evimiz Atölye Projesi’ kapsamında Gündoğdu Mahallesi’nde eğitimini tamamlayan kadınlara sertifikaları verildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kadınların evdeki gizli iş gücünü açığa çıkarmak, ekonomik olarak onlara katkı sunmak ve sosyalleşmelerine destek sağlamak amacıyla Mersinden Kadın Kooperatifi’yle hayata geçirdiği Evimiz Atölye Projesi, her geçen gün büyüyerek daha çok kadına ulaşıyor.

Proje kapsamında eğitimlerini tamamlayan Gündoğdu Mahallesi’ndeki kadınlara sertifikalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer verdi.

Kadınlara her zaman destek olacaklarını söyleyen Başkan Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi vatandaşın evidir. Belediye Başkanı vatandaşın kardeşidir” dedi.

“SİZLERİN PARASINI SİZLERİN HİZMETİNE DÖNÜŞTÜRMEK BİZİM GÖREVİMİZ”

Birçok bölgeden göç alan Mersin’in insanların bir arada huzur içerisinde yaşadığı bir kent olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, Mersin’de yaşayan herkesin Mersinli olduğunu söyledi. “Konuşmalıyız, birbirimizi tanımalıyız, birbirimizin dertlerini bilmeliyiz. Birbirimizle iç içe olmalıyız. Birbirimizi çok sevmeliyiz” diyen Başkan Seçer, iktidarların ve belediye başkanlarının görevinin vatandaşlara yaşadıkları yeri sevdirmek, mutlu olmalarını sağlamak ve onlara güzel bir çevre sunmak olduğunu söyledi.

“Mersin’de herkesin mutlu olabilmesi için gecemizi gündüzümüze katma görevimiz var” diyen Başkan Seçer, Türkiye’nin zengin kaynaklara sahip bir ülke olduğunu hatırlattı. Seçer, “Yöneticiler çalmıyorsa, tüyü bitmemiş yetimin hakkına tenezzül etmiyorsa inanın bana Türkiye çok zengin. Ben Belediye Başkanı olarak söylüyorum. Çalışıp kazanmak, hakça bölüşmek, herkese eşit hizmet, adaletli olmak, sizlerin parasını sizlerin hizmetine dönüştürmek bizim görevimiz. Gelecek günler eminim bugünlerden çok daha güzel olacak” ifadelerini kullandı.Başkan Seçer, Belediye Başkanı olarak her zaman sorumluluğunun farkında olduğunu ve her yere başı dik gittiğini ifade etti.

“MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VATANDAŞIN EVİDİR”

Evimiz Atölye Projesi’nin gönüllülük esasına dayalı olduğunu söyleyen Başkan Seçer, projenin amacını “Kadınlar evlerine ekonomik katkı sunsun, işi öğrensin, evde üretim yapsın, onları paraya dönüştürsün, çoluğunun çocuğunun rızkına katkısı olsun” cümleleriyle anlattı.

Seçer, projeden de projeyi yürüten ekipten de memnun olduğunu sözlerine ekleyerek, “Türkiye’de kadınlarımız sorun yaşayıp bunu dışa aktaramayan insanlardır. Birçok hanede sorun olduğunu biliyoruz. Kadın içine atıyor bunu. Ekonomik sorunu var, aile sorunu var, hukuki problemleri var, aşamıyor. Sağlık problemleri var aşamıyor” dedi. Göreve gelir gelmez kurdukları Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin her aşamada kadınların yanında olduğunu ifade eden Başkan Seçer, etkinliğe katılan kadınlara şöyle seslendi:

Gündoğdu Mahalle Muhtarı Abdurrahim Ulusal da düzenlenen etkinlikten dolayı Başkan Seçer’e ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Evimiz Atölye Projesi’nin Gündoğdu Mahallesi’nde insanların kaynaşmasını sağladığını ifade eden Ulusal, “Bu etkinlikleri düzenledikleri için sağ olsunlar. İnsanlarımızı bir araya getirdik, kaynaştırdık. Böyle bir etkinlik her zaman ihtiyaç duyulan bir etkinliktir. Bu etkinliklerin devamını diliyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.