DOLAR
32,4143
EURO
34,8297
ALTIN
2.440,24
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
26°C
Mersin
26°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Hekimler iş bırakıyor

Hekimler iş bırakıyor
07.02.2022 15:02
569
A+
A-

Hekim Birliği Sendikası üyesi doktorlar çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve maaşlarına zam yapılması talebiyle iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Hekimler, şubat ayı içerisinde 4 farklı günde iş bırakma eylemi yapacak.

Toros Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapan Hekim Birliği Sendikası adına basın metnini hastane temsilcisi Dr. Zafer Yıldırım okudu.

Doktorların maddi ve manevi birçok sıkıntıyla karşı karşıya olduğunu belirten Yıldırım, yedi maddelik taleplerinin karşılanması için 7 – 8 – 17 – 18 Şubat tarihlerinde iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini söyledi.

Hekimlerin insan hayatı ve sağlığını korumak için ağır çalışma koşullarında özveri ile çalıştığını söyleyen Yıldırım, hekimlerin güçlerini sağlığı korumak ve acıları dindirmekten aldığını belirtti. Yıldırım, hekimlerin gösterdikleri özveri ile toplumdan saygı gördüklerini ve mesleklerine kutsiyet addedildiğini söyledi.

Sağlıkta Dönüşüm Programı ile insan için var olan hekimlik mesleğinin maddi ve manevi olarak değersizleştiğini iddia eden Yıldırım, “Saygı ve kutsallık bir yana biz hekimler maddi ve manevi olarak tükeniyoruz, şiddete uğruyor ve öldürülüyoruz, insana can vermek için çıktığımız yolda canımızı veriyoruz. Tıpkı hakkınız ödenmez denip de gerçekten hakkımızın ödenmediği gibi” ifadelerini kullandı.

Bu değersizleştirme ile sadece hekimlerin değil insanlarında, doğrudan veya dolaylı olarak kötü etkilendiğini söyleyen Yıldırım, “Bir hekim şiddete uğradığında, öldüğünde istifa ettiğinde yurtdışına göç ettiğinde, kendisini geliştirmeye imkan bulmadığında, tükendiğinde, nefes alamadığında bunun zararını bizden daha fazla tüm hastalarımız, tüm milletimiz yaşamaktadır. Halbuki hakkı verilen ve mesleğini hakkıyla yapabilen bir hekim, sağlıklı ve güven duyan bir toplum demektir” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.