DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Toroslar Belediyesinden öğrencilere destek

Toroslar Belediyesinden öğrencilere destek
05.10.2022 15:55
235
A+
A-

Toroslar Belediyesi, Toroslar Akademi Projesi kapsamında Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanacak 8. ve 12. sınıf öğrencileri için ücretsiz düzenleyeceği Destekleme Kurslarını hayata geçiriyor.

 

Toroslar Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Toplantısında; mülkiyeti Toroslar Belediyesine ait olan Sağlık Mahallesi’ndeki binanın ‘Toroslar Akademi’ olarak hizmete açılması oy birliğiyle kabul edildi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, ilçe sınırları içerisinde ikamet eden 8. ve 12. sınıf öğrencilerine eğitim desteği sunacaklarını belirterek, Toroslar Akademi’nin hayırlı olmasını diledi.

LGS ve YKS destekleme kurslarına katılmak isteyen öğrenciler, Toroslar Belediyesinin www.toroslarakademi.com sitesinden 10 Ekim 2022 Pazartesi gününe kadar ön kayıtlarını yaptırabilecek.

Meclis toplantısında; Toroslar Belediyesine ait Sağlık Mahallesi, 86024 Sokak,  No: 28-32 adresinde yer alan binada, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/n maddesi hükmü doğrultusunda ‘Toroslar Akademi’ isminin verilerek eğitim, etüt, kurs, kütüphane,  kafeterya vb. hizmetlerin gerçekleştirilmesine ilişkin teklif görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Kurslarla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Yılmaz, birinci dereceden şehit ve gazi yakınlarının hiçbir koşul aranmadan kurslardan yararlanabileceğini söyledi.

Öğrencilerin not ortalaması, seviye belirleme sınavındaki başarı düzeyi ve sosyoekonomik yapısı gözetilerek kayıtların yapılacağını kaydeden Başkan Yılmaz, öğrencilerin Toroslar Akademi’nin 0850 533 33 30 numaralı telefonunu arayarak konuyla ilgili bilgi ve destek alabileceklerini de sözlerine ekledi.

Daha sonra gündemin diğer maddelerine geçildi. Toroslar Belediyesi sınırları içerisinde faaliyet gösterecek olan atık toplayıcılarının çalışma usul ve esaslarının belirleneceği “Toroslar Belediyesi Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcıları Yönetmeliği” görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi.

Ekim/2022 ayında gerçekleştirilecek olan “İçel Sanat Kulübü 27. Mersin Arkeoloji Günleri” programı için Toroslar Belediyesi bütçesinden KDV dahil 20 bin TL maddi destek sağlanmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu ile Eğitim, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Komisyonu’nun ortak raporları da görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.