DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

“Milletin vicdanı galip gelecek”

“Milletin vicdanı galip gelecek”
09.03.2023 13:23 | Son Güncellenme: 09.03.2023 23:20
100
A+
A-

CHP Mersin Milletvekili aday adayı Hukukçu Adil Aktay, Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu göstermesinin basit bir tercih olmadığını belirterek, “Bu bir duruş, bir politika tercihidir. Milletten yana olmanın ifadesidir.  Bu seçimde milletin vicdanı galip gelecek. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığında milletin hükümeti iş başına gelecek. Türkiye hak etiği güçlü, şefkatli, adil, etkin bir kamu yönetimine kavuşacak” dedi.

 

CHP Mersin Milletvekili aday adayı Hukukçu Adil Aktay, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe ile Mersin İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Vahap Şehitoğlu’nu ziyaret etti.

Millet İttifakını oluşturan 6 partinin, cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu göstermesini değerlendiren Adil Aktay şunları söyledi:

“Kemal Kılıçdaroğlu milletin sesini, milletin vicdanını temsil ediyor. Adalet sorununu Türkiye’nin gündemine getiren kişi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Millet İttifakının adayının Sayın Kılıçdaroğlu olmasının en önemli nedeni bu. Öyle büyük vicdansızlıklar, öyle adaletsizlikler uygulanıyor, milletin sesini kısmak için öyle baskılar yapılıyor ki milletin vicdanını ve sesini temsil eden en uygun ismi aday olarak seçmek basit bir tercih değildir. Bu bir duruş, bir politika tercihidir. Milletten yana olmanın ifadesidir. Önümüzdeki seçimde bir kişi kaybedecek, hepimiz kazanacağız. 84 milyon kazanacak. Millet İttifakı kimsenin dışlanmayacağı, herkesin refah ve adalet içerisinde kardeşçe ve özgürce yaşayabileceği ülkenin bir modelidir, örneğidir.  Kemal Kılıçdaroğlu, kişiliğiyle, siyaset anlayışıyla böyle bir ülkenin cumhurbaşkanı olmak için en doğru, en uygun isimdir. Bu bir duruş, bir politika tercihidir. Birleştirici, bütünleştirici niteliğiyle ülkeye huzur ve bereket getirecektir. Bu seçimde, milletin vicdanının galip geleceğinden şüphem yok. Milletin acısını hissetmeyen, derdini önemsemeyen yönetim anlayışından kurtulacağız. Ve depremin yaralarını hızla saracağız. Bizi işsizliğe, yoksulluğa, adaletsizliğe mahkum eden bu tek adam rejiminin yerine adil, vicdanlı, demokratik, güçlü bir ülke kuracağız. Az kaldı. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığında milletin hükümeti iş başına gelecek. Türkiye hak etiği güçlü, şefkatli, adil, etkin bir kamu yönetimine kavuşacak.”

 

EN BÜYÜK BEKA MESELESİ DEPREM

 

Mersin Gazeteciler Derneğini ziyaretinde, deprem felaketinin vurduğu Hatay’daki izlenimlerini paylaşan Adil Aktay, “Asıl iş bundan sonra başlıyor. O şehirlerin yeniden ayağa kalkmasına sadece bir barınma meselesi olarak bakılırsa o şehirlere karşı büyük günah yapılmış olur. Bilimle ilerlemek lazım. İster deprem bölgesi olsun ister olmasın, her belediyenin imar komisyonlarında jeofizikçilerin, inşaat mühendislerinin olması lazım. Zemin etüdünden binanın yükseltilmesine kadar her aşamada bilimden istifade edilmesi lazım. Yerel yönetimlerin bütçelerinin önemli bölümünü afet anında riski azaltacak projelere ayırması gerekiyor. Şunun yetkisi, bunun yetkisi denilmeden, acil olarak adım atılması, bina güçlendirmelerinin yapılması, yıkılması gerekenlerin yıkılması lazım. Zemine göre kat sayısı verilmesi gerekiyor. Bu konu şu anda Türkiye’nin en önemli beka meselesidir” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.