DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Yağmurlu
22°C
Mersin
22°C
Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
24°C

Yılmaz: Depremzedeler devlete teşekkür ediyor

Yılmaz: Depremzedeler devlete teşekkür ediyor
10.03.2023 18:01
88
A+
A-

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, “Depremzedelerimizin ağzından dökülen ilk cümle; Allah’a şükür, devletimize teşekkür oldu” dedi.

 

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Mersin’de barındırılan depremzedeleri ziyaretleriyle ilgili, “Hemen hemen hepsinin ağzından dökülen ilk cümle Allah’a şükür, devletine teşekkür, ardından bir an evvel memleketlerine dönme isteği oldu. Devletimiz de bu yönde çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, TBMM’de Mersin ile ilgili meclis araştırma önergesi açılması ile ilgili AK Parti Grubu adına bir konuşma yaptı.

“Şu an itibariyle ilimizde kayıtlı olarak bulunan depremzede sayısı 160 bin 618’dir” diyen Yılmaz,  “Depremzedelerimizin hemen hemen hepsinin ağzından dökülen ilk cümle; Allah’a şükür, devletine teşekkür, ardından bir an evvel memleketlerine dönme isteği olmuştur. Devletimiz de bu yönde çalışmalarını sürdürüyor. Depremzedelerimiz için geçici barınma alanları konteyner kentlerin yapımı devam ediyor. Ayrıca Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut yapım seferberliği kapsamında kalıcı konutlar için de ilk temeller atıldı. 2 ay içerisinde toplam 309 bin konutumuzun yapım süreci başlayacak. Ve inşallah depremzedelerimiz 1 yıl içinde yuvalarına kavuşmuş olacak El birliğiyle, tüm şehirlerimizi yeniden kalkındıracak, ekonomisiyle, kültürüyle, sanatıyla, depremden etkilenen her bir ilimizi her alanda yeniden ihya edeceğiz” dedi.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.