DOLAR
32,4135
EURO
34,7806
ALTIN
2.401,80
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Toroslar’da fidanlar toprakla buluştu

Toroslar’da fidanlar toprakla buluştu
07.06.2022 16:38
390
A+
A-

Toroslar’da Çevre Haftası kutlamaları çerçevesinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Mersin Valiliği himayesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ile Toroslar Belediyesi Başkanlığınca gerçekleştirilen etkinlikten, fidanlar toprakla buluşturuldu.

Cumhurbaşkanlığı genelgesi gereğince ülke genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen etkinlik, Toroslar Şehir Hastanesi Ağaçlandırma Projesi Sahasında yapıldı. Etkinliğe Vali Ali Hamza Pehlivan’ın yanı sıra Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın, il müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

 “AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINI SON DERECE ÖNEMSİYORUZ”

Fidan dikim etkinliğinde konuşan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; ağaçlandırma çalışmaları yaparken, çevreye duyarlı bir nesil yetiştirmeyi de ihmal etmediklerini belirterek; “Amacımız bu duyarlılığı daha fazla artırmak” ifadelerini kullandı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile birlikte Toroslar’da bu etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını da belirten Başkan Yılmaz; “Valimiz kısa süre önce şehrimizde göreve başladı. Hemen de çalışmalarıyla dikkat çekti. Önceki Valimiz Sayın Ali İhsan Su Mersinimizde çok güzel hizmetler gerçekleştirdi. Kendisi şimdi Diyarbakır’da devletimize, milletimize hizmet ediyorlar. Yeni Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan da şehrimize geldiği gün önce şehit ailesini ziyaret etti ve ardından çiftçilerimizle bir araya geldi. Allah razı olsun. Milletimizle el ele, gönül gönüle çalışma azmimizi, motivasyonumuzu daha da kuvvetlendirdi. Hep beraber çok daha güzel işler yapacağımıza canı gönülden inanıyoruz” diye konuştu.

Etkinlikte konuşan Vali Pehlivan, ‘Sıfır Atık’ ile ilgili çalışmaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde devam ettiğini belirterek, “Sıfır atık yönetim sistemine geçen firma kurum ve kuruluş sayısı 3 bin 669, ‘Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi’ alan kurum ve kuruluş sayısı 3 ise 38’dir. Yine ‘Sıfır Atık’ konusunda devam eden çalışmalar neticesinde ülkemiz genelinde plastik poşet kullanımı yüzde 65 azalmıştır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.