DOLAR
32,4127
EURO
34,7800
ALTIN
2.400,61
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

MGC Haberci gazetesine saldırıyı kınadı

MGC Haberci gazetesine saldırıyı kınadı
16.02.2022 13:27
521
A+
A-

Mersin Gazeteciler Cemiyeti, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz ile İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer’in de aralarında bulunduğu bir grubun Haberci gazetesine boyalı ve yumurtalı saldırıda bulunmasını kınadı.

Gazete önünde bir açıklama yapan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe,  “İki gündür güzel kentimiz Mersin’de yaşadıklarımız, demokrasi adına, basın özgürlüğü adına biz gazetecileri derinden üzmüş ve endişelendirmiştir” dedi.

Kamuoyunun haber alma hakkı için zor şartlarda görev yapan gazetecilerin, her dönemde  baskılara, fiili veya sözlü saldırılara hedef oduğuna değinen Tepe,  “Ancak unutulmamalıdır ki, demokrasi farklı görüşlere tahammül etme rejimidir” ifadelerini kullandı.

Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz edilemeyeceğini vurgulayan Tepe, “Gazetelerin ve gazetecilerin hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış sağlanamaz. Düşüncelere olan tahammülsüzlük, karanlıkların aydınlıklara ulaşmasından korkanlar elinde kaleminden başka bir silahı olmayan gazetecileri tarihimizin her döneminde tehdit etmişlerdir.

Hepimiz biliyoruz ki, basın demokratik hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracıdır.Basın, tarafsız ve objektif bir biçimde haber ve bilgi akışı sağlayarak toplumu aydınlatma ve doğru bilgilendirme görevi yapmaktadır.Önemli bir kamu hizmeti niteliğindeki bir görevi yerine getirmektedir. Bilgiye, belgeye dayanan gerçekleri gündeme getirmelidir.Aksini iddia edenler için kanunlarımızda itiraz yöntem ve şekilleri açıktır. İki gündür bu gazetemiz önünde yaşananlar kabul edilemez bir durumdur, her açıklamasında demokrasiden, insan haklarından, basın özgürlüğünden bahseden bir siyasi partinin gençlik kollarının bu vandallığı yapması tam bir rezalettir.Tam bir çelişkidir.

Bu sadece Haberci Gazetesine değil Mersin’deki tüm basın kuruluşlarına ve gazetecilere yapılmış bir tehdit ve saldırıdır. Kent gazetecileri tarihlerinde olduğu gibi geçmişte de, şimdi de ve gelecekte de bu saldırıları tek vücut halinde savuşturup kent hafızasının kirli olan bir yerine yerleştirecektir. Demokrasi ve basın özgürlüğü her zaman galip gelecektir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.