DOLAR
32,4373
EURO
34,7937
ALTIN
2.435,22
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
26°C
Mersin
26°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Çocuk gelişim merkezi sayısı artıyor

Çocuk gelişim merkezi sayısı artıyor
20.11.2022 14:21
131
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin aileler için güvenli, minikler için ise kaliteli eğitim hizmetine kavuştukları kreşlerine bir yenisi daha eklendi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde yer alan Tarsus Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi faaliyetlerine başladı.

70 öğrenci kapasiteli Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi’nden, 36-72 ay aralığındaki çocuklar faydalanabilecek.

Mersin Büyükşehir’in açtığı Çocuk Gelişim Merkezleri’ne önümüzdeki günlerde, Toroslar Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi içerisinde bir kreş daha eklenecek.

 

 

VELİLERE YÖNELİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

 

 

Tam gün eğitim veren Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi’ne çocuklarını emanet eden velilere yönelik, ‘Çocuk-ebeveyn iletişiminde nelere dikkat edilmesi gerektiği, ebeveyn tutumu ve kuralların ne şekilde uygulanacağı?’ konularını içeren bilgilendirme toplantısı da yapıldı. Psikolog Nazlı Cemre Dursun’un slayt eşliğinde gerçekleştirdiği toplantıda, velilerin yaşadıkları durumlar dinlenip, görüşler aktarıldı.

 

 

 “TARSUS’TA İLK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİMİZİ AÇTIK”

 

 

Mersin Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri Koordinatörü Özlem Tanışık, “Mersin sınırları içerisinde üçüncü, Tarsus’ta ilk Çocuk Gelişim Merkezimizi açtık; vatandaşlarımız bunu coşku ve heyecanla karşıladılar. Aynı coşku ve heyecanı bugün biz de hem miniklerimizle, hem de ebeveynlerimizle birlikte yaşıyoruz” dedi.

Ebeveynlere yönelik bilgilendirme toplantısının verimli geçtiğini kaydeden Özlem Tanışık, “Kayıt sürecinde ebeveynlerin okula uyum süreci ve aynı zamanda ‘ebeveyn-çocuk tutumları’ ile ilgili desteğe ihtiyaçları olduklarını gözlemlediğimiz için, bu toplantıyı yaptık” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.