DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Başkan Vahap Seçer yangın bölgesinde

Başkan Vahap Seçer yangın bölgesinde
08.09.2022 14:08
238
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Gülnar ve Silifke’deki kırsal mahalleleri de tehdit eden orman yangınları dolayısıyla yöreye gitti. Bölgede incelemelerde bulunan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesinin hem yangın söndürme çalışmalarına destek verdiğini hem de cankurtaran hizmeti, yemek hizmeti gibi çalışmalarla vatandaşın yanında olduğunu söyledi.

 

Gülnar’da 7 Eylül sabah saatlerinde çıkan orman yangını, bugün (8 eylül) öğle saatleri itibariyle kontrol alına alındı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de sabah erken saatlerde yangın bölgesine geçti. Seçer, Gülnar ile Silifke arasındaki ormanlık alanlarda incelemelerde bulundu, sahada yangınla mücadele eden ekiplerden bilgi aldı.

Seçer, Yeşilovacık’ta yaptığı açıklamada, “Geçen yıl da bu tabloyla karşı karşıya kalmıştık. Bu yıl da aynı durum. Bütün birimler kendi sorumluluk alanlarına müdahale ediyorlar. Yerleşim yerleri, köyler itfaiyenin sorumluluk alanı. Oralara yangının sıçramaması için arkadaşlarımız mücadele ediyorlar.  Yangın sabah çıktmıştı. Bu bölgenin meşhur poyrazıyla şiddetlendi. Çevre illerden itfaiye ve orman ekipleri araçlarıyla birlikte geldiler, hem orman idaresinin hem belediyemizin çalışmalarına destek veriyorlar.

Sabahtan bu yana yaptığım incelemelere göre Hırmanlı mahallemiz büyük tehlike atlatmış. Önüne kadar gelmiş ama itfaiyemiz evlere sıçramasını önlemiş.

Büyükeceli’de de nükleer santrale ve evlere ulaşmasını önlemiş. Yeşilovacık ile Büyükeceli arasında büyük bir otel var. Orada otelin müştemilatına kadar ulaşmış, zarar görmüş ama otele ulaşmamış.

Sürekli rüzgar yönü değişiyor. Rüzgar azaldığı zaman yangın daha rahat kontrol altına alınabilir. Buralarda gündüz denizden karaya doğru eserken gece karadan denize doğru esiyor. Bu da kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor.

Sahadaki arkadaşlarımız can siperane çalışıyorlar, kahramanca çalışıyorlar. Lojistik olanaklarımızı buraya sevk ettik. Yemek hizmeti veriyoruz. İnsan ambülansımız ve hayvan ambülansımız bu bölgede. Çünkü hayvanlar da bu yangınlardan zarar görüyor.

İnsan kaybı olmadı ama can kaybı olmadı diyemeyiz. Ağaç da canlı. Ormandaki börtü böcek de canlı. Onun için üzüntülüyüz.

Yaklaşık 26 kilometrelik bir alana yayılmış yangın. Yüksek kesimlerde yaşanıyor. Oralara kara araçlarıyla müdahale çok mümkün değil. Önemli olan havadan etkili müdahale etmek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.