DOLAR
32,4045
EURO
34,5634
ALTIN
2.379,62
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
24°C
Mersin
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C

“Küçük Akbabaları Koruma Projesi” sürüyor

“Küçük Akbabaları Koruma Projesi” sürüyor
03.07.2022 18:56
291
A+
A-

Vaillant Türkiye ile Doğa Derneği ortaklığında 2015 yılından bu yana devam eden Küçük Akbabaları Koruma Projesi’nde yılın ilk çeyreğinde koruma ve farkındalık çalışmalarına odaklanıldı. Mersin’de düzenlenen panel ve söyleşilerle, nesli küresel ölçekte tehlike altında olan küçük akbabaların dünyamız için önemine dikkat çekildi. Çalışmalara Mersin Üniversitesi de destek verdi.

 

 

Vaillant Türkiye ve Doğa Derneği iş birliğinde 2015 yılında başlatılan Küçük Akbabaları Koruma Projesi, 2022 yılında da devam ediyor. Mersin bölgesinde Vaillant Türkiye desteğiyle yürütülen projede yılın ilk üç ayında; kış döneminde küçük akbabaların Türkiye’de olmaması ve konargöçerlerin kış yurtlarında olması nedeniyle koruma ve farkındalık çalışmalarına odaklanıldı.

Kış yurtlarındaki konargöçerlerin, bölgelerindeki yaban hayvanları hakkında devamlı bilgi akışı sağladığı söz konusu dönemde, Mersin Kültürhane ile “Doğa Muhabbetleri” serisine devam edildi. Çoban Ağı, bölge doğası hakkında bilgilerin yerelde yaşayan kişiler tarafından toplandığı ve toplanırken de farkındalığın sağlandığı bir iletişim ağı niteliği kazandı.

 ÜNİVERSİTE İLE İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞMALARINA ZEMİN OLUŞTURULDU

 

Mersin’in farklı ekosistemleri barındıran coğrafi konumu ile büyük öneme sahip olduğunu belirten Vaillant Group Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Atan, “Biyoçeşitlilik açısından oldukça zengin olan bölgede, zenginliği korumanın, yaşatmanın en önemli yolunun yerelde korumadan geçtiği bilinci ile Mersin’deki tüm paydaşlarla düzenli görüşmeler gerçekleştiriyor, bilgi aktarımı konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Çalışmalar kapsamında ayrıca, süzülerek göç eden geniş kanatlı kuş türleri için tehdit oluşturan elektrik çarpmalarına engel olabilmek adına, tehlikeli direkler belirlendi ve izolasyonları gerçekleştirildi. Farkındalık çalışmaları kapsamında ise Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu’nun organize ettiği panelde; Mersin’in doğası, konargöçer kültür ile ilişkisi hakkında sunum gerçekleştirildi. Sunumda, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve ilerleyen süreçte planlanan uygulamalar hakkında bilgi verildi. Kültürel çalışmaları ve doğa farkındalık konularını önemseyen yerel bir işletme olan Kültürhane Kafe iş birliğindeki “Doğa Muhabbetleri” serisine devam edildi. Söyleşilerin Youtube’dan canlı ve interaktif olarak yayınlanması konusunda adım atıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.