DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

TOBB’dan Çukurova çağrısı

TOBB’dan Çukurova çağrısı
03.07.2022 18:35
299
A+
A-

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Marmara Bölgesi’nde yatırım yapacak sanayi parseli kalmadığına işaret ederek, Ankara’dan başlayıp güneye, Mersin ve İskenderun’a doğru genişleyecek yeni bir sanayi havzası oluşturulup büyütülmesi gerektiğini söyledi.  Hisarcıklıoğlu, “Herkes sanayi arazisi arıyor. Bu havza bakir ve müthiş fırsatlar var. Bundan da en çok istifade edecek olan Mersin’dir. İyi değerlendirelim” dedi.

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Temmuz ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hamit İzol başkanlığında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. İlçe Oda ve Borsa Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları ile üyelerinin de katıldığı toplantıda eş zamanlı olarak Mersin İli Oda ve Borsaları Ortak toplantısı da düzenlendi.

Toplantıya başkanlık yapan MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, “Sayın başkanımız bizi şereflendirdi. Her fırsatta sorunlarımızı gerekli yerlere iletip, çözümü noktasında gerekli adımları atarak bizleri rahatlatıyor. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“ÜYELERİMİZİN DIŞ TİCARETİNİ ARTIRMAYA AĞIRLIK VERİYORUZ”

 

Kent ekonomisi, oda çalışmaları ve yürütülen projeler hakkında bilgi veren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, ardından kent ekonomisini geliştirmeye yönelik çalışmaların detaylarını aktırıp beklentileri şöyle sıraladı:

“AB’ye ihracatta önümüzdeki süreçte yeşil mutabakat kriterlerinin önemi artacak. Karbon salınımlarını ölçüp raporlayan danışmanların raporlarını akredite edecek kurum oluşturulmasını talep ediyoruz. AB ülkeleri ile tarım ve ticaret anlaşmaları artırılıp Gümrük Birliği anlaşmasının da güncellenmesini talep ediyoruz. Ukrayna ve Rusya arası savaş olumsuzluklar yarattı. Lojistik ve iş yapma potansiyelimizi geliştirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Ticaret yasaklamaları değil, düzenlemelerle çözüme ulaşılmalı. Ayrıca döviz bozdurma sorunu ihracatçıların kredilerinin durdurulması da çözülmesi gereken beklentiler arasında.”

Başta Mersin Ana Konteyner Limanı olmak üzere kentin bekleyen yatırımlarını da hatırlatan Kızıltan, hızlanması noktasında destek beklediklerini söyledi.

 

“EN BÜYÜK FAYDAYI MERSİN GÖRÜR”

 

Sektörlerin sorunlarını ve taleplerini dinlemek için Mersin’e geldiğini kaydeden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Mersin’in çalışmalarını yakından takip ettiğini ve iş dünyasının sorunlarının çözümü noktasında alınan kararlarda en aktif rol oynayan kentler arasında yer aldığını söyledi. Ardından Türkiye’de yatırım için sanayi alanı kalmadığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, artık Marmara Bölgesi dışında yeni sanayi havzalarına ihtiyaç duyulduğunu belirtip, Ankara’dan başlayıp Mersin ve İskenderun’a doğru ilerleyen alanın bu ihtiyacı karşılamada önemli rol oynayabileceğini vurguladı.

Bu konuda sonuç almak için herkesin birlikte hareket etmesinin önemine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, böyle bir çalışmadan en büyük avantajı da Mersin’in elde edeceğini söyledi. (Haber Merkezi)

 

 

Başkanlar taleplerini anlattı

 

Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Koçak, Tarsus OSB’nin genişleme alanındaki eksiklerin giderilmesi noktasında verdiği destek için Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederken Mut TSO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Aydın, Mut OSB’de 90 sanayi parselinde faaliyetin başladığını bildirip 47 parsel kaldığını ve destek beklediklerini söyledi. Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, bakliyat ihracatının artması için kırmızı mercimek, nohut ve fasulyeye getirilen ihracat yasakları konusundaki belirsizliklerin giderilmesini istedi. Buğday ve arpa alımlarında TMO’ya sağlanan avantaja da değinen Özdemir, haksız rekabetin önüne geçilmesi için bu avantajın da ortadan kaldırılması talebinde bulundu. Silifke TSO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kaynar Taşucu – Çeşmeli Otoyolu ve Silifke OSB genişleme alanı için destek isterken, Erdemli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sarı, Erdemli’de kurulması planlanan OSB ile ilgili bilgi aktarıp destek istedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.