DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

“Kitap İyileştirir”

“Kitap İyileştirir”
11.01.2023 15:11
94
A+
A-

Vali Ali Hamza Pehlivan, Adalet Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan “Kitap İyileştirir” temalı kitap bağış kampanyası ile Ceza İnfaz Kurumu Kütüphanelerine kitap temin etmek üzere düzenlenen programın tanıtım etkinliğine katıldı.

 

Vali Pehlivan, Mersin Adliyesinde düzenlenen açılış törenine katıldı. ‘Kitap İyileştirir’ sloganı ile Ceza İnfaz kurumları kütüphanelerine kitap kazandırma kampanyası başlatıldığını söyleyen Pehlivan, “Kitap iyileştirir mi? Evet iyileştirir. Çünkü kitaplar, bizler için yol arkadaşıdır. Mersin Valiliği olarak Milli Eğitim Müdürümüz bünyesinde “Yol Arkadaşın Kitap Olsun” temasıyla güzel bir kampanyayı da yakında başlatacağız” dedi.

Cezaevlerinde olan vatandaşların geçirdikleri süre içerisinde kitapların rehabilite olmalarına da katkı sağlayacağını ifade eden Pehlivan, “Türkiye genelinde düzenlenen bu kampanyada, Mersin’in toplanan kitap sayısında ilk üçe girmesi bir başarıdır. Biz de bu yılki kampanyaya elimizden gelen katkıyı vermeye çalışacağız. İnanıyorum ki Mersinimizdeki kamu kurumlarımız, sivil toplum teşkilatlarımız ve vatandaşlarımız, bu kampanyaya duyarlılık gösterecektir” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise “Okumak bir kültürdür. Evlatlarımızın ve hangi koşulda olursa olsun tüm vatandaşlarımızın kitaba ulaşmaları, okuma alışkanlığı kazanmaları biz eğitimcilerin temel önceliklerindendir. Bu anlamda düzenlenen kitap bağışı kampanyalarını yürekten destekliyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.