DOLAR
32,3568
EURO
34,7967
ALTIN
2.401,00
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Seçer: Baskı iklimini aşacak tarihsel birikime sahibiz

Seçer: Baskı iklimini aşacak tarihsel birikime sahibiz
27.12.2022 15:28 | Son Güncellenme: 27.12.2022 22:08
111
A+
A-

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye’nin zorlu bir siyasi süreçten geçtiğini belirterek “Önümüze bir genel seçim var. Bunun yarattığı bir siyasal gergin ortam var. Belediyelerin üzerinde sürdürülen baskı iklimi var. Bunları da görmezden gelmemek lazım. Bunu aşacak güçteyiz. Bu tarihsel birikime sahibiz” dedi.

 

 

Tarsus’un kurtuluşunun 101. yılı nedeniyle düzenlenen törene katılan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’un milli mücadeledeki önemine dikkat çekti.

Çukurova’da işgalden kurtulan ilk yerin verilen mücadele sonucunda Tarsus olduğuna işaret eden Seçer,  “Tarsus, stratejik konuma sahip bir yer. Doğal olarak bugün de aynı önemi taşıyor, her açıdan taşıyor. Demografisiyle, ekonomisiyle, tarihi geçmişiyle, kültürel birikimiyle muazzam bir yerleşim bölgesi. Atalarımız bize bu toprakları emanet ettiyse, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet’in kurumlarını kurduysa, Türkiye’yi demokratik ortama bu anlayış ve irade taşıdıysa, bize düşen görev de bayrağı devraldığımız yerden çok daha yükseklere taşımak. Bizler CHP’nin neferleri olarak, sayın milletvekilimiz, sayın ilçe belediye başkanımız ve ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu şiarla, bu amaçla, bu şevkle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin siyasal anlamda zor bir süreçten geçtiğine de dikkat çeken Seçer, “Siyasal anlamda zor süreçlerden geçiyoruz, bunu da görmemezlikten gelemeyiz. Önümüzde bir genel seçim var. Bunun yarattığı bir siyasal gergin ortam var. Belediyelerin üzerinde sürdürülen baskı iklimi va. Bunları da görmezden gelmemek lazım. Ama bunları aşacak kudretteyiz, güçteyiz ve tarihi birikimdeyiz. Bizim için Türkiye farklı bir misyon. Türkiye’yi geliştirme, kalkındırma misyonunu biz Ulu Önderimizden aldık. Onun için de bu misyonu şanla, şerefle, azimle, kararlılıkla taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.