DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

İş dünyasına EYT semineri

İş dünyasına EYT semineri
16.04.2023 18:09
169
A+
A-

MTSO üyelerine yönelik ‘7440 Sayılı Kanun ile Getirilen Yapılandırma Uygulamaları ve EYT Düzenlemesi’ semineri düzenlendi.

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası işbirliğinde‘7440 Sayılı Kanun ile Getirilen Yapılandırma Uygulamaları ve EYT Düzenlemesi’ Semineri düzenlendi. Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Vergi Komitesi Başkanı İsmet Buğur ile Sosyal Güvelik Mevzuatı Komitesi Başkanı Abdullah Demiroğlu katılımcıları kanunla ilgili bilgilendirdi. Seminere MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, Yönetim Kurulu Üyesi Gökben Gökbulut ve Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Emin Levent Türkili de katıldı.

 

 “MALİ MÜŞAVİRLER VE MUHASEBECİLER İŞ DÜNYASININ EN ÖNEMLİ YARDIMCILARI”

 

Seminerin açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise, mali müşavirler ve muhasebecilerin iş dünyasının yardımcıları olduğunu belirterek her zaman işbirliği içinde olduklarını söyledi. Bu nedenle en önemli paydaşları arasında yer alan mali müşavir ve muhasebecileri ilgilendiren kanun değişikliklerinde sektörü bilgilendiren seminerler düzenlemeyi önemsediklerini ifade eden Kızıltan, emeği geçenlere teşekkür etti.

 

TÜRKİLİ: “SIK SIK ÇIKARILAN VERGİ AFLARINA KARŞIYIZ”

 

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Levent Türkili ise konuşmasında özellikle vergi aflarından duydukları rahatsızlığa değindi. 20 yılda 13 af çıktığına değinen Türkili, “Bu da yaklaşık 1,5 yılda bir af çıkarıldığı anlamına geliyor. Kayıt dışı ekonomi ile mücadelede toplumun vergi bilincinin artmasında bir misyonu olan bizler çok sık çıkartılan aflara karşıyız. Kes, kopyala, yapıştır birbirinin birebir aynı olan sık sık çıkartılan aflara karşıyız. Ceza bir şeyi yanlış yapmanın vergisidir, vergi afları ise bir şeyi doğru yapmanın cezasıdır” ifadelerini kullandı. Afların toplumdaki adalet duygusunun kaybına neden olup, devlete olan güveni zedelediğini kaydeden Türkili, “Çok sık değişen vergi kanunları ve aflar diğer kanunlara göre daha az önemli algısına sebep olmaktadır. Aflar Kanuna karşı gelenlere uygulandığından yaptırımları etkisiz hale getirmektedir. Vergiye uyum sürecini azaltmaktadır. Dürüst vergi mükellefi aldatıldığı hissine kapılmaktadır. Sık sık çıkartılan aflarla vergi kaçakçılığın önü açılmakta af sonrası uyum ve destekleyici süreç yönetilmeyince mükellef küsmektedir” değerlendirmesini yaptı.

 

DİBO: “BU YASA DİĞERLERİNE GÖRE BİRAZ DAHA ESNEK”

 

MTSO 31 No’lu İşletme Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Erol Dibo ise semineri düzenleme sebeplerine değindi. “Bu yasa diğerlerine göre biraz daha esneklikler taşıyor” diyen Dibo, “Biz de yasanın detaylarını sizlerle paylaşmak adına bu semineri düzenlemek istedik” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.