DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Emeklilere fatura şoku

Emeklilere fatura şoku
07.02.2022 10:41
870
A+
A-

Elektrik fiyatlarına yapılan zam başta emekliler olmak üzere dar gelirliyi çarpmaya devam ediyor. Bunun en vurucu örneklerinden ikisi Mersin’de yaşandı. Emekli maaşıyla geçinmeye çalışan Ekrem Tekniker’e 2 bin 84 lira, emekli gazeteci Ziya Keskinışık’a 1807 lira fatura geldi.

Evde dört kişi yaşadıklarını belirten Ekrem Tekniker, “Doğrusunu söylemek gerekirse elektrik faturasında ilk şoku geçtiğimiz ay yaşamıştık. Geçen ay faturamız 900 lira gelmişti ve bu bize şimdiye kadar en yüksek gelen faturaydı. Normalde yazın çok yoğun klima kullanmamıza rağmen elektrik faturamız 500 lira civarında gelirdi. Aralık ayında söz konusu zamların faturalara yansımamasına rağmen elektrik faturamız 900 lira geldi. Bu faturayı görünce Ocak ayı içinde daha dikkatli davrandık, elektrikli aletleri daha tasarruflu kullanmak için çaba harcadık ama ay sonu gelen 2084 liralık fatura karşısında ne yapacağımızı bilemeyecek hale geldik” ifadelerini kullandı.

“BİR VERDİLER, ÜÇ ALDILAR”

Zamlı tarifeden gelen elektrik faturalarına bir tepki de emekli olan duayen gazetece Ziya Keskinışık’tan geldi.

Sosyal medya hesabından elektrik faturasını paylaşan Keskinışık’a Ocak ayı elektrik faturası 1807 lira geldi. Evde üç kişi yaşadıklarını söyleyen Keskinışık, AKP iktidarının emekliye verdiği 600 liralık zammın üç katını bir ayda elektrik faturasıyla aldığını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.