DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Bir günlüğüne asker oldular

Bir günlüğüne asker oldular
17.05.2023 16:02
57
A+
A-

Mersin’de Engelliler Haftası dolayısıyla Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı tarafından ‘Temsili askerlik yemin ve terhis töreni’ gerçekleştirildi.

 

Temsili askerlik yapan 54 özel birey, bir günlüğüne asker oldu. Zihinsel ve bedensel engelleri dolayısı ile bugüne kadar askerlik yapamayan özel gençlerin arasında 3 özel kız öğrenci de yer aldı. Asker üniforması giyen gençler, aileleri ve komutanları huzurunda yemin etti.

Törene; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkçıoğlu, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Akdeniz İlçe Kaymakamı Zeyit Şener, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, askeri erkân, özel gençler ve aileleri katıldı.

 

TERHİS BELGELERİNİ TÖRENLE ALDILAR

 

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik törende yaptığı konuşmasının ardından konuşan Engelli Denizci Er Rüstem Kurt; vatani görevi bir gün dahi yapmanın gurur verici olduğunu, bu duyguyu en üst derecede yaşadıklarını belirtti.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan yemin töreninde, 30 denizci ve 24 Jandarma Er olarak temsili askerlik yapan 54 engelli vatandaşın terhis heyecanına ortak olup, omuz omuza silah ve bayrak üzerine el basarak yemin eden engelli vatandaşlara terhis belgelerini verdi. (Haber Merkezi)

 

“Gençlerimiz bizi duygulandırdı”

 

Tören alanında özel gençlerin ve ailelerinin mutluluğuna ve heyecanına ortak olan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da “Özel gençlerimizin böyle kutsal bir vazifeyi yapmak istemeleri bizleri çok duygulandırdı. Toroslar Belediyesi olarak bu anlamlı programı düzenlemenin, bir günlüğüne de olsa özel gençlerimizi şanlı Türk ordusunun bir neferi olarak görmenin büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Temsili Askerlik Uygulaması Programına ev sahipliği yapan Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığımız ile Mersin İl Jandarma Komutanlığımıza da teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.