DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Başkan Seçer çalışmaları inceledi

Başkan Seçer çalışmaları inceledi
02.10.2022 15:38
163
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından çalışmaları devam eden ‘18. Cadde (Dikenliyol) Alt Geçit Projesi’nde incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

Yüzde 53’ü tamamlanan projenin, 75 günde tamamlanması planlanıyor ve çalışmalar hızla devam ediyor. Gidiş ve geliş olmak üzere iki yönlü tasarlanan proje 11 metre yüksekliğiyle, Mersin sınırları içerisinde bugüne kadar yapılan en derin alt geçit projesi olma özelliği taşıyor.

Projenin hayata geçmesiyle birlikte, bölgeye doğru olan trafik yükünün azalacağını ifade eden Başkan Seçer, “Bunun bitmesi ile beraber Gazi Mustafa Kemal Bulvarında bu bölgeye akan trafik yükünü, Okan Merzeci Bulvarı’nın altından bu geçiş vasıtasıyla geçirerek 3. Çevre Yolu’na çok daha rahat, çok daha süratli ve etkin bir şekilde aktarma imkânı bulacağız. Diğer taraftan da, daha önce yaptığımız Sevgi Katlı Kavşağı ile Demokrasi Kavşağı’na binen yükü azaltmış olacağız. Çünkü, o bölgeden gelen araçlar daha çok ya Sevgi Katlı Kavşağı’ndan dönüş yapıyorlardı, ya da Demokrasi Katlı Kavşağı’nı meşgul ediyorlardı. Şimdi o yükü de kaldırmış olacağız” diye konuştu.

Çalışma esnasında yine bir ilki gerçekleştirerek, diğer kurumların altyapı çalışmalarına zarar vermediklerini kaydeden Başkan Seçer, “Yaklaşık 70 milyon lira maliyetli bu çalışma esnasında diğer kurumların hatları, içme suyu hatları, doğalgaz hatları ile ilgili bir deplase çalışması yapmadık. Onları askıya alarak alttan delgi ile bu işi çözmüş olduk. Böylece hem ilave bir işe gerek kalmadı, hem de bu kurumların hizmetinde bir aksamaya neden olmadı” ifadelerini kullandı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.