DOLAR
32,4691
EURO
34,8390
ALTIN
2.439,49
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
26°C
Mersin
26°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

 Can dostlarımız için mama ve su çağrısı

 Can dostlarımız için mama ve su çağrısı
05.04.2023 14:50
75
A+
A-

Akdeniz Belediyesi, “4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü” nedeniyle ‘Bir Kap Su, Bir Kap Mama’ çağrısıyla, sokakta yaşayan can dostları için farkındalık yaratmak amacıyla özel bir etkinliğe imza attı.

 

Akdeniz Belediyesi tarafından Millet Bahçesi içinde Mersin’e ilk kez kente kazandırılan Sokak Hayvanları Kısırlaştırma Kliniği’nde gerçekleşen etkinlikte Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, klinik görevlileri, gönüllüler ve hayvan severlerle buluştu. Kısırlaştırma veya tedavi için kliniğe getirilen veya bölgeyi yuva edinen can dostlarıyla yakından ilgilenen Başkan Gültak, mama ve su vererek onları elleriyle besledi.

Merkez ilçe belediyeleri içinde sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını gideren, kısırlaştırma ünitesi olan ve ameliyat sonrası da can dostlarının bakımının yapıldığı tek ünitenin Akdeniz Belediyesi’nin hizmete açtığı ünite olduğunu vurgulayan Başkan Gültak, “Özellikle Akdeniz ilçemizde kısırlaştırma konusunda çok yoğun bir talep alıyoruz. Veterinerlerimiz, gönüllü çalışanlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliği içinde bu hizmeti veriyoruz. Sokakta yaşayan can dostlarımızı sadece 1 gün değil, her gün koruyor, besliyor ve kısırlaştırıyoruz. Mersin merkezde bu hizmeti yapan da sadece biziz. Lütfen evlerimizin önüne, sokaklarımıza her gün su ve mama bırakalım, onları aç bırakmayalım. Özellikle de çocuklarımıza hayvan sevgisini mutlaka aşılayalım” dedi.

Başkan Gültak, sadece sokak hayvanlarını beslemek amacıyla hazırladıkları bir aracı da ilçe genelinde hizmete koyduklarını hatırlatarak; “Bugün 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanlarını Koruma Günü. Gün dolayısıyla Mersinli hayvan severlerimize bir müjde daha vermek istiyorum. Mezitli, Toroslar ve Yenişehir ilçelerimizden, sokak hayvanlarını kısırlaştırma konusunda çok fazla talep geliyor. Bu nedenle veterinerlerimiz ve gönüllülerin de onayıyla, Mayıs ve Haziran ayları içinde, yani tam 2 ay boyunca randevulu şekilde Akdeniz ilçemiz sınırları dışından gelen talepleri de kabul edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.