DOLAR
32,3581
EURO
34,7002
ALTIN
2.391,12
BIST
10.160,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Zeytin Gen Koruma Alanı açıldı

Zeytin Gen Koruma Alanı açıldı
27.12.2022 15:38 | Son Güncellenme: 27.12.2022 22:07
105
A+
A-

Tarsus Belediyesi tarafından kentte yeşil alanların arttırılmasını sağlamak ve tescilli ürünleri koruma altına alabilmek amacıyla belediyeye ait Gaziler Mahallesi’nde bulunan, zeytin ve zeytinyağı konusunda bilinç oluşturmak için hayata geçirilen Zeytin Gen Koruma Alanı açıldı.

 

Tarsus Belediyesi’nin Gaziler Mahallesi’nde bulunan Zeytin Gen Koruma Alanı’na Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) Kurucu Başkanı Dr. Üstün Ezer’in ismi verildi. Türkiye’nin dört bir yanından ailelerin katılım sağladığı açılışta, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve Dr. Üstün Ezer çocuklarla birlikte zeytin fidanı dikti.

Dr. Üstün Ezer’in çok değerli olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Cumhuriyet kazanımlarını o Kurtuluş Savaşı’nda bize altın tepsiyle sunmadılar. Gözyaşıyla, kanla, acıyla sundular. Ama sonrasında Cumhuriyet’in idealler ordusu vardı. Dr. Reşit Galip, Şükrü Saraçoğlu ve Mahmut Esat Bozkurt gibi. Bu değerli insanlar Cumhuriyet’in idealler ordusunda bakanlıklar yaptılar. Ülkede o zor koşullardan en iyi yerlere gelirken inanılmaz bir çaba gösterdiler. Öldüklerinde bile ceplerinde 5 lira para vardı. Kiminin ayağı kırıktı, kitapların üzerine uzatmışlardı.  İşte Cumhuriyet’in o idealler ordusundan çok değerli bir insanda Dr. Üstün Ezer hocamız. Ne geldiyse başına Atatürkçülükten, önüne ne set konulduysa Cumhuriyet’i sevmekten, o Cumhuriyet idealler ordusunun bir neferi olmaktan kaynaklandı. Ama bizlerin böyle insanların hak ettikleri değerleri vermekte mutlaka boynumuzun borcu olmalı” ifadelerini kullandı.

Bu alana kendi isminin verilmesinin çok gurur verici olduğunu kaydeden Dr. Üstün Ezer “Burada çocuklarımı görünce çok mutlu oldum. Değerli başkanım beni olduğumdan daha yücelten takdir eden konuşmanız için gerçekten teşekkür ederim. İçimi farklı bir duygu kapladı. Gerçekten iyi ki buradayım ve iyi ki buraya gelerek sizlerle tanıştım. Tabi bizim yaptığımız aslında her hekimin her insanın yapması gereken işler. İnanılmaz güzel bir alanın benim adıma yapılması çok gurur verici. Hayatımda ilk defa böyle bir şey oluyor” diyerek herkese çok teşekkür ettiğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.