DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Zafer Çarşısı boşaltılacak

Zafer Çarşısı boşaltılacak
08.08.2022 19:03
385
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, halk arasında bitpazarı olarak da bilinen Zafer Çarşısını “her hal ve şartta boşaltacaklarını” söyledi. Seçer, Silifke Caddesinde, Öğretmenevi yanındaki araziye yeni bir çarşı inşa etmek için arazinin sahibi Milli Emlak’tan yanıt beklediklerini kaydetti.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin ağustos ayı toplantısında, tarih kent merkezindeki Zafer Çarşısı, Balık Pazarı ve Kasaplar Çarşısını da içine alan 50 dekarlık alanda yapılacak yenileme çalışmalarıyla ile ilgili proje gündeme geldi.

Başkan Vahap Seçer, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu onayına gönderilecek avan projeye göre, Kırmızı Lacivert İşhanı ile İl Özel İdare binasının bulunduğu alanda çok amaçlı kültür merkezi tasarlandığını, Zafer Çarşısının bulunduğu yerde kent meydanı önerildiğini Humarlıhanın olduğu yerde Mersin’e özgü zanaatlar için atölyeler ve ticari üniteler tasarlandığını,  Balık Pazarı ve Kasaplar Çarşısının bulunduğu yerde yer alan tescilli kültür varlıklarını ön plana çıkaracak şekilde bu alanın kuzeyinde ve doğusunda meydan önerildiğini, Azak Han’ın doğusunda yer alan bölgede ise sanat galerisi, çocuk kütüphanesi içeren kültürel tesis alanı, öğrenci yurt binasını içeren sosyal tesis alanı, meydan önerisi getirildiğini kaydetti.

Seçer, “Bilgi kirliliği oluyor. Özellikle Zafer Çarşısı esnafı, Kasaplar Çarşısı ve Balık Pazarı. Bu üç konu önemli. Zafer Çarşısında bizim esnafımız var. Bizim kiracılarımız. Vatandaşın talebi oldu. Biz de böyle bir çalışma yaptık ama uygun yer bulamadık. Adliye yanındaki yer bizim. Adliyeden bize yazı geldi. Biz de bizim de yere ihtiyacımız var dedik. Milli Emlak yerlerinden alalım hem adliyenin işi görülür hem bizim işimiz görülür dedim. Adliye yanındaki arsayı adliyeye vereceğiz.  Zafer Çarşısını her hal ve şartta boşaltmak zorundayız. Çünkü Kırmızı Laciverti yıkmak zorundayız. Depreme dayanıksız yapı olduğu için biz o bölgede kent meydanı yapacaksak öncelikle Kırmızı Laciverti temizlememiz lazım. Öğretmen evinin yanında Milli Emlak’a ait bir arazi var. Milli Emlak orayı bize verirse Zafer Çarşısı esnafı için yer yaparız. En uygun yer orası. Çünkü MESKİ geliyor, katlı otopark geliyor. Kent merkezinin canlanması için en uygun yer orası”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.