DOLAR
32,4582
EURO
34,9028
ALTIN
2.437,03
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Mersinliler 3 Ocak Zafer Yürüyüşünde buluşacak

Mersinliler 3 Ocak Zafer Yürüyüşünde buluşacak
28.12.2022 16:29
109
A+
A-

Toroslar Belediyesinin, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 101’nci yıl dönümünde düzenleyeceği “Geleneksel 3 Ocak Zafer Yürüyüşü” için geri sayım başladı. Kentin sembolü haline gelen Zafer Yürüyüşü, bu yıl Mersin Valiliği ile birlikte yapılacak.

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun yıl dönümünü bu yıl da büyük bir gurur ve coşkuyla kutlayacaklarını söyledi

3 Ocak 2023 Salı günü saat 08.00’da Toroslar Kuvayi Milliye Anıtı önünden başlayarak Kuvayi Milliye Caddesi, Eski Devlet Hastanesi Kavşağı, Metropol Kavşağı, Fasih Kayabalı Caddesi, Çakmak Caddesi, Tren Garı, Kurtuluş Kavşağı ve Sahil Yolu güzergâhından Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürecek olan yürüyüşe bu yıl da köyden kente binlerce vatandaş katılacak.

 

 

ÜNLÜ TARİHÇİ PROF. DR. İLBER ORTAYLI GELİYOR

 

 

Toroslar Belediyesinin 3 Ocak kutlamaları kapsamında, yaşayan en önemli tarihçilerden biri olan Prof. Dr. İlber Ortaylı “Kurtuluş Savaşı’nda Toroslar ve Çukurova’nın Önemi” konulu söyleşi düzenleyecek. Prof. Dr. İlber Ortaylı, 3 Ocak Salı günü saat 13.00’da Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Mersinlilerle buluşacak.

 

“3 OCAK, MERSİN’DE YAŞAYAN HERKESİN ORTAK PAYDASIDIR”

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tüm Mersinlileri Zafer Yürüyüşü’ne ve Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın konuk olacağı söyleşiye davet etti.

3 Ocak’ın, Mersin’de yaşayan herkesin ortak paydası olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Zafer Yürüyüşüyle tüm Türkiye’ye birlik ve beraberliğin en güzel mesajını verdiklerini kaydederek; “Mersin’in ortak değerlerle ilerlemesini istiyoruz. Toplum olarak, vatanımız, bayrağımız, İstiklal Marşımız bizim ortak değerlerimiz. Yerel olarak ortak değerimiz ise 3 Ocak Mersin’in kurtuluşudur. Bunu önemsiyoruz ve çocuklarımız tarafından daha iyi anlaşılmasını istiyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız!” diyerek seslendiği bu cennet şehri birlik, beraberlik içerisinde devraldığımız noktadan daha yukarılara çıkaracağız inşallah. Her zaman yanımızda olan, yürüyüşümüze destek veren tüm hemşehrilerime şimdiden teşekkür ediyorum. Bizler, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, kahraman Türk kadınının ve yiğit atalarımızın evlatlarıyız. Bu güzel topraklarda bağımsız yaşamamızı sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bize emanet edilen bu kutsal toprakların her zaman savunucusu ve koruyucusu olacağız” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.