DOLAR
32,3800
EURO
34,7251
ALTIN
2.424,71
BIST
10.005,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Zabıta öğrencileri sınava yetiştirdi

Zabıta öğrencileri sınava yetiştirdi
27.06.2021 14:28
951
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi ekipleri, YKS’ye yetişmeye çalışan öğrencilerin yardımına koştu. Belirli bölgelerde teyakkuzda bekleyen ekipler, geç kalan öğrencileri sınava yetiştirdi. Sosyal Hizmetler Dairesi ekipleri ise sınava giren çocuklarını heyecanla bekleyen ailelere su ve güneşten korunmaları için şapka dağıttı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde Büyükşehir, öğrencilerin her anında yanında olmaya devam ediyor. Tüm yıl boyunca Yüksek Öğretim Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrencileri sınav günü de yalnız bırakmayan Büyükşehir ekipleri, öğrencilerin yoğun olarak toplu taşıma araçlarına bineceği bölgelerde teyakkuzda bekleyerek onları sınava yetiştirdi. Ayrıca ekipler, sınav süresi olan 135 dakika boyunca çocuklarını heyecanla ve umutla bekleyen ailelere de su ve güneşten etkilenmemeleri için şapka dağıttı.

EKİPLER, ÖĞRENCİLERİ UMUTLARINA YETİŞTİRDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, öğrenim yardımları, 1 liraya sabitlenen belediye otobüsü ücreti, öğrenciler için düzenlenen sosyal etkinlikler ve daha birçok projeyle sınav öncesinden üniversite dönemine kadar birçok aşamada gençleri yalnız bırakmıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi bünyesinde görev yapan ekipler, öğrencilerin eğitim hayatlarına devam edecekleri üniversiteyi belirleyecek olan YKS’nin ilk gününde toplu taşımanın yoğun kullanıldığı noktalarda hazırda bekledi. Ekipler, sınava yetişemeye çalışan öğrencileri sınava girecekleri okulların kapısına kadar bıraktı. 

Mersin Büyükşehir, sınav günü aileleri de yalnız bırakmadı. Sınav giriş yerlerinde çocuklarını bekleyen ailelere Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ekipleri su ve şapka dağıttı.

“ÇOK İNCE DÜŞÜNÜLMÜŞ BİR HAREKET”

YSK’nin gerçekleştirildiği okulun bahçesinde kardeşini bekleyen 21 yaşındaki Beste Buğur, “Çok güzel bir uygulama. Güneş altında bekleyen insanlar var. Susuz kalan insanlar var. Onlar için çok ince düşünülmüş bir hareket” ifadelerine yer verdi. Betül Halisçelik ise daha önce oğlunun da sınava girdiğini ve böyle bir uygulamayla karşılaşmadıklarını söyleyerek hem su ve şapka dağıtımı hem de Mersin’e kattıkları için Başkan Vahap Seçer’e teşekkürünü iletti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.