DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

“Yeni kahramanlar çıkaracak güçteyiz”

“Yeni kahramanlar çıkaracak güçteyiz”
15.01.2023 17:51
130
A+
A-

Toroslar Belediyesi, KKTC Mersin Başkonsolosluğu ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve yol arkadaşı Dr. Fazıl Küçük’ün vefatının yıl dönümü dolayısıyla bir anma programı düzenledi.

 

 

Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi’nde yapılan program, çelenk sunma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz yaparak, “KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük, Kıbrıs davasının kahramanlarıdır. Rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.

Yılmaz, “Biz, büyük bir milletiz. Büyük millet olmanın şartlarından bir tanesi de sıkıntılı zamanlarda öne çıkacak, zorluklara göğüs gerecek kahramanlar çıkarabilmektir. Çok şükür ki kahramanlar çıkarabiliyoruz. Dün de çıkardık, bugün de çıkarıyoruz ve yarın da çıkarmaya da devam edeceğiz. Kıbrıs davası ile ilgili yüz yıllardır verilen mücadele ve 20. yüzyılda batının Kıbrıs üzerinden üstümüze geldiği, bizi Akdeniz’de kapatmak, hareket alanımızı daraltmak istediği bu konuda Rauf Raif Denktaş,  Dr. Fazıl Küçük ve dava arkadaşları bu devlete, millete hizmet etmişlerdir. Yine aynı sıkıntıyı yaşadığımızda biliyoruz ki yeni kahramanlar ve liderler çıkaracak güçteyiz. O liderler ve kahramanlar da gençlerimizin arasından çıkacak” diye konuştu.

 

 “KIBRIS TÜRK HALKI VE TÜRK DÜNYASI SİZLERİ UNUTMAYACAKTIR”

 

KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli de “ Aziz Dr. Küçük ve aziz Rauf Raif Denktaş siz rahat uyuyunuz. Bizler, anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle haklı davamızı savunmaya, gösterdiği yolda yürümeye, ilerlemeye ve devletimizi sonsuza dek yaşatmaya devam edeceğiz. Kıbrıs Türk halkı ve Türk dünyası sizleri unutmayacaktır” diye konuştu.

 

 “BU ANMA TÖRENİNE EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN KIVANÇ DUYUYORUZ”

 

Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet de KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın büyük bir devlet adamı olduğunu söyleyerek; “Bütün dünyada Kıbrıs’ın haklı davasını anlatmak için konferanslar veren dava ve fikir adamı Rauf Raif Denktaş’ı ve Dr. Fazıl Küçük’ü andık. Toroslar Belediyemizin öncülüğünde bu programa ev sahipliği yapmaktan kıvanç duyuyoruz. Bu şuuru diri tutan Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a ve KKTC Mersin Başkonsolosu Sayın Zalihe Mendeli’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan Toroslar Belediyesi Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi’nde; ömrünü Kıbrıs Türklerinin bağımsızlığına adayan KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf  Raif  Denktaş, KKTC’nin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı merhum Dr. Fazıl Küçük ve Şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’in büstleri ile Kıbrıs Barış Harekatı’nda kullanılan emtialar yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.