DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Vali Pehlivan Kuran kursu açılışına katıldı

Vali Pehlivan Kuran kursu açılışına katıldı
18.10.2022 18:36 | Son Güncellenme: 20.10.2022 21:01
138
A+
A-

Vali Ali Hamza Pehlivan, Emir Sultan Cami Bünyesindeki 4-6 yaş Kur’an kursunun açılışını yaptı

 

Vali Ali Hamza Pehlivan, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, İl Müftüsü Aydın Yığman ile Emir Sultan Camiinde Cuma namazının ardından Emir Sultan Cami bünyesinde yer alan 4 sınıf, oyun odası, mutfak ve yönetici odasından oluşan, 60 öğrenci kapasiteli Kur’an Kursunun açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Pehlivan, ‘Bu Emir Sultan camimiz vatandaşlarımızın gayreti ve hayırseverlerimizin katkısıyla inşa edildi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 17 Eylül 2021 tarihinde açılışı gerçekleştirildi. Aradan geçen bir yıldan sonra müştemilatının da fonksiyonel hale geldiğine tanıklık ediyoruz. Bu cami 2000 kişi kapasiteye sahip. Bünyesinde kütüphane, eğitim salonları, taziye evi gibi müştemilata da sahiptir. Bunlar içerisinde biraz sonra açılışını yapacağımız kursta İl Müftülüğümüzün müfredatı çerçevesinde eğitimler yapılacak. İnşallah hayırlı, neticeler elde edilir. Bu vesileyle ve her vesileyle hayırseverlerimize hem teşekkür ediyor gem de çağrılarımızı yeniliyoruz, yenileyeceğiz. Bu büyük cami nasıl başladı ve bittiyse içinde yurtların, eğitim merkezinin, konferans salonlarının, caminin bulunduğu Müftülük külliyesi de inşallah gene vatandaşlarımızın hayırseverlerimizin katkısıyla bitecektir ve ilimize güzel bir eser daha kazandırılacaktır. Bu caminin yapılışında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Yapılma aşamasında ve yapıldıktan sonra özellikle de bu eğitim salonlarının müştemilatın bu aşamaya gelmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere bütün hayır sahiplerine de teşekkür ediyorum. Bu yapılar, simge yapılar, birliğimizi, beraberliğimizin göstergesi yapılar. Bu yapıları gördükçe tarihimizi, milli ve manevi değerlerimizi hem idrak ediyor hem yaşıyor hem hep birlikte yaşatıyoruz. Gelecek nesillere de bir emanet olarak devrediyoruz, devredeceğiz. dedi.

Kur’an Kursunda emeği geçen hayırseverlere plaketlerini takdim eden Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Kur’an Kursunu gezerek eğiticilerle kısa bir sohbet gerçekleştirip öğrenciler ile yakından ilgilenerek hediyeler verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.