DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Toroslar’da 41 mahalle yeniden köy olacak

Toroslar’da 41 mahalle yeniden köy olacak
08.12.2022 19:22
180
A+
A-

Toroslar Belediye Meclisi daha önce köy iken mahalleye dönüştürülen 41 yerleşim biriminin kırsal mahalle statüsüne alınması teklifini Mersin Büyükşehir Belediye Meclisine gönderdi.

 

Kırsal mahalle statüsüne alınan bölgeler başta su faturaları ve emlak vergileri olmak üzere bazı ayırıcılıklara sahip olacak.

AKP Toroslar İlçe Başkanı Bekir Topçu ve MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan Toroslar’da bulunan 41 mahallenin kırsal mahalle statüsüne alınması teklifinin Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildiğini duyurdu.

Toroslar Belediye Meclisi’nde AKP ve MHP’li üyelerin çoğunluğu ile kabul edilen teklifin Büyükşehir Belediyesi Meclisinde de onaylanması halinde 41 mahalle indirimli hizmetlerden faydalanacak.

Mahallelerin kırsal mahalle statüsüne alınması halinde başta ticari, sınaî ve turistik faaliyetlerde kullanılan bina, arsa ve araziler için Emlak Vergisinin yüzde 50 indirimli uygulanacağı açıklandı.

İçme ve kullanma suları için alınacak ücretin, işyerleri için en düşük tarifenin yüzde 50’sini, konutlar için ise belirlenen en düşük tarifenin yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde belirleneceği ifade edildi.

Ayrıca belirlenen mahallelerdeki bina, arsa ve arazi sahiplerinin emlak vergisinden yararlanacağı belirtildi.

Köyken mahalle statüsüne kavuşan teklifteki 41 mahalle ise şu şekilde:

Aladağ

Alanyalı

Arslanköy

Ayvagediği

Bekiralanı

Buluklu

Çağlarca

Çamlıdere

Çandır

Çelebili

Çopurlu

Dalakderesi

Darısekisi

Değirmendere

Değnek

Doruklu

Düğdüören

Evrenli

Gözne

Güzelyayla

Hamzabeyli

Horozlu

Işıktepe

Karaisalı

Üseli

Kaşlı

Kavaklıpınar

Kayrakkeşlik

Kepirli

Kerimler

Kızılkaya

Korucular

Kurudere

Musalı

Resulköy

Sadiye

Soğucak

Şahinpınarı

Tırtar

Yavca

Yeniköy

Yüksekoluk

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.