DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Tarsus Belediyesi destek verdi, engelli vatandaşlar yenidünya yetiştirdi

Tarsus Belediyesi destek verdi, engelli vatandaşlar yenidünya yetiştirdi
29.05.2023 15:49
40
A+
A-

Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmet Müdürlüğünün, Şelale mevkiinde bulunan Engelsiz Tarım Alanı’nda yetiştirdiği yenidünya meyvelerinin hasadı gerçekleştirildi.  Hasada Tarsus Engelliler Platformu bileşeni engelli vatandaşlar da katıldı. Toplamda 2 ton ürün hasat edildi. Ürünler paketlenerek vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırılacak.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Engelsiz Tarım Alanı yüzleri güldürmeye devam ediyor.

Şelale mevkiinde bulunan engelsiz tarım alanında Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından 10 dekarlık alanda ağaçlarda yetiştirilen yenidünya hasat edildi.

Tarsus Belediyesi ziraat mühendislerince yetiştirilen ve kontrolleri sağlanan ‘yenidünya’, bilinen adıyla Malta eriği, Tarsus Engelliler Platformu’na bağlı Tarsus Görme Engelliler Derneği, İşitme Engelliler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi ve Talesemi Derneği’ne bağlı engelli üyelerce hasat edildi.

 

“ENGELSİZ TARIM FAALİYETLERİ BİZİM İÇİN ÇOK GÜZEL BİR PROJE”

 

Tarsus Engelliler Platformu Başkanı Dursun Arslan, “Platformumuza bağlı dernek ve dernek üyelerimizce bugün yenidünya hasadı gerçekleştirdik.  Bizlere bu fırsatı sağlayan Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a çok teşekkür ederiz. Engelsiz tarım faaliyetleri güzel bir proje” dedi.

 

“BİZLER BURADA ÇOK GÜZEL VAKİT GEÇİRİYORUZ”

 

Engelli Platformu Üyesi Şerife Türker Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür ederek, “ Engelsiz Tarım Alanı’nda yenidünya hasadı ile başladık. Bu meyvenin yöremizde 3 ismi var. Muşmula, yenidünya ve Malta Eriği. Çok ciddi bir C vitamini deposuna sahip. Bu bölgede bu meyve müthiş bir şekilde oluyor. Bizler burada çok güzel vakit geçiriyoruz. Tarsus Belediyesi’nin Yerli ve Ata tohum projesi kapsamında ekimi bakımı ve hasadı yapılan patlıcan, domates, karpuz fasulye ve birçok ürün var. Bugün de yenidünya hasadı gerçekleştirdik. Belediye Başkanımıza bizlere verdiği fırsat için çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.