DOLAR
32,3792
EURO
34,7083
ALTIN
2.398,94
BIST
10.081,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
25°C
Mersin
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

En Yenilikçi Takım Mersin’den

En Yenilikçi Takım Mersin’den
23.05.2023 18:35
39
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi’nin ‘MBB Robotics Takımı’, başarıdan başarıya koşuyor. ‘MBB Robotics Takımı’, Samsun’un Atakum Belediyesi ev sahipliğinde yapılan dünyanın en büyük ve Guinness rekorlar kitabına girmiş robotik organizasyonlarından biri olan ‘VEX Robotics Lise Turnuvası’na katılım sağladı.

 

 

Ekipte yer alan çocukların özgüvenlerini artıran, sosyalleştiren ve ekip mantığıyla hareket etmelerini sağlayan turnuvada, ‘MBB Robotics Takımı’, ‘Innovate Award Ödülü’ne (En Yenilikçi Takım) layık görüldü.

Kız çocuklarının ağırlıklı olduğu ekip, 19-20 Mayıs’ta gerçekleşen turnuvanın ardından Samsun’un kültürel ve tarihi yerlerini gezdi. Dönüş yolunda ise aldıkları ödül ile Anıtkabir’i ziyaret ettiler.

MBB Robotics Takımı kaptanı Eylül Tutak, ödülü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ithaf ettiklerini belirterek, “19 Mayıs’taki Samsun turnuvasından, En Yenilikçi Takım Ödülü’nü alarak ayrıldık ve Atamıza ithaf etmek için Anıtkabir’e geldik. Bize bu imkanları sağladığı için, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e de teşekkür ederiz” dedi.

Takımda yer alan öğrencilerden Berfin Çürtevizci, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Robot Takımı olarak 19 Mayıs’ta Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlattığı Bandırma Gemisi’nin önündeyiz” derken, bir diğer öğrenci Emsal Ağırbaş ise duygularını, “Çok mutluyuz, çok heyecanlıyız, diğer turnuvalara da hazırız” cümleleriyle anlattı.

Takım öğrencilerinden Murat Acar ise, “Daha fazla emek ve çaba göstererek, Atatürk’ün izinden gitmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.