DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Sütten sonra sağlıklı atıştırmalık

Sütten sonra sağlıklı atıştırmalık
09.12.2022 16:47
214
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılında başlattığı ‘Süt Senin Gurur Mersin’in’ projesini bir adım daha öteye taşıyarak anaokulu ve ilkokul çocuklarına artık kuruyemiş de dağıtıyor.

 

Eğitimle ilgili yaptığı her konuşmada, konunun önemine ve eğitimde fırsat eşitliğine dikkat çeken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, dezavantajlı bölgelerde eğitim-öğretim gören çocuklara gönderdiği sütün yanına kuruyemiş eklettirdi.

Başarılı bir geleceğin sağlıklı nesiller ile mümkün olabileceği düşüncesi ile hayata geçirilen proje kapsamında ilk olarak Tece Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu’nda eğitim-öğretim göre çocuklara süt ve kuruyemiş dağıtıldı

 

 

Sağlıklı, bir öğün atıştırmalık kuruyemişler çocuklarımızla bugün buluştu”

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nde Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Özlem Yaşar, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in en çok önemsediği konuların başında eğitim geldiğini ve bu doğrultuda öğrencilere kent genelinde çeşitli imkanlar sunmaya çalıştıklarını belirtti. Yaşar, “Bu kapsamdaki çalışmalarımızdan biri 2019 yılında başlayan süt dağıtımımız.  Dezavantajlı koşullardaki okullarımıza süt dağıtmaya başlamıştık.

Bugünden de çocuklarımıza bu sütün yanında kuruyemiş vermeye başladık. Sağlıklı, bir öğün atıştırmalık kuruyemişler çocuklarımızla bugün buluştu.

Hem çocukların sağlıklı beslenmesine hem de aile bütçesine katkı olarak düşündük bu projeyi.  Yaygınlaştırarak devam ettirmeyi düşünüyoruz” dedi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.