DOLAR
32,3592
EURO
34,7625
ALTIN
2.392,75
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak: Selin sorumlusu Büyükşehir

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak: Selin sorumlusu Büyükşehir
26.05.2023 17:42
68
A+
A-

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin DSİ ile imzaladığı protokole rağmen sorumluluğunu yerine getirmediği için sel felaketi yaşandığını ileri sürdü.

 

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak,  “Aşırı yağışlarda da sular taşıyor ve yukarı doğru çıktığında da bütün mahalle hem sular altında kalıyor hem de kanalizasyon gibi kokuyor. Bunun da tek bir nedeni var? Hem bu dönemin, hem geçmişte burayı yöneten CHP zihniyetindeki belediyelerin Akdeniz ilçesinde yeteri kadar altyapı hizmeti vermemesidir. Siz Yenişehir’de, Mezitli’de böyle bir koku duyamazsınız, giderlerin üzerine halı konduğunu göremezsiniz. Torosların bir kısmında görürsünüz, Akdeniz’in ise birçok mahallesinde bunu görürsünüz. Çünkü siz altyapıya yeteri kadar bütçe harcamayıp sadece Yenişehir bölgesinde, Mezitli ve Toroslar’ın bir kısmında bulvarları asfaltlayıp bu şehrin sorunlarını çözemezsiniz. Gelin; DSİ, Büyükşehir, alt belediyeler, Valilik ve AFAD, hep birlikte bunları gündeme taşıyalım.”

DSİ’nin; bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile protokol imzaladığını da hatırlatan Başkan Gültak, şöyle konuştu:

“DSİ; ‘Ben bu kanalları açacağım, bütün işlemlerini bitireceğim sonrasında da size devredeceğim’ demişti. Çünkü şehir içindeki bu tür kanalların sorumluluğu Büyükşehir’e aittir. Dönemin büyükşehir belediye başkanı ile protokol imzalamışlar. Bunlar açılıp çalışmalar bittikten sonra devri yapılacak. Ondan sonra bakımı, imalatı, düzenlemesi vesairesi Büyükşehir’e ait olacak diye protokol yapmışlar. Biz göreve geldikten sonra özellikle Hal, Şevket Sümer, Güneş, Gündoğdu mahalleleri toz toprak vardı, çünkü kanallarda çalışmalar ve yol bağlantıları yapılıyordu.  Hızlı bir şekilde DSİ’ye, Çevre Şehircilik ve Tarım Bakanlıklarımız ile görüşerek oraların bitmesini sağladık, sonrasında asfaltlamaları da yapıldı. Ama buraların devri Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmadı. Ortada duruyor. Bir önceki yönetim, ‘Ben bunları karşılayamam, sen yap’ diyor. DSİ de protokolle yapıyor ve ‘bittikten sonra devrini alacaksın’ diyor. Fakat bu dönemdeki yönetim devrini almıyor. Ayrıca şu anda hem Akdeniz hem de Toroslar bölgesinde Çavuşlu Deresi’nde üstü kapalı alanlar var, kimisinin üzerinde halı saha, kimi yerde dükkan, kimi yerde inşaat var… Bunların hepsinin Büyükşehir tarafından kamulaştırılması ve kanalın üzerinin açılması gerekiyor. Veya kamulaştırmayı yapıp DSİ’ye devredip, en azından DSİ’nin bu kanalları açması lazım. Ancak bu kamulaştırmalar yapılmıyor.” (Haber Merkezi)

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.