DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Siyasette niteliği arttıracak vekillerin olması gerekiyor

Siyasette niteliği arttıracak vekillerin olması gerekiyor
30.03.2023 19:35
104
A+
A-

ELVAN KONUK

CHP Mersin Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Erkan Aktaş, “Siyasette niteliği arttıracak, kentten haberdar olan vekillerin olması gerekiyor. Bilgi notuyla değil kendi çalışmalarıyla, araştırmalarıyla parlamentoda Mersin’i anlatabilecek adaylara ihtiyacımız var” dedi.

Mersin Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erkan Aktaş 28. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili aday adaylığıyla ilgili konuştu. Geçtiğimiz seçim döneminde de aday olduğunu hatırlatan Aktaş, “Daha sağlıklı, daha yaşanabilir yarınlar için siyasetin ‘ben’ değil, ‘biz’ anlayışıyla halk, çevre, adalet ve özgürlük için yapılması gerektiğini düşünerek aday adayı oldum” ifadelerini kullandı.

Tarım ekonomisi kırsal kalkınma, çevre, küresel iklim değişikliği ile ilgili su yönetimi alanlarında çalışmaları olduğunu söyleyen Aktaş, “Mersin özeli benim için çok önemli. Mersin’e gelmekteki temel amaçlarımdan bir tanesi burada ciddi bir potansiyel var. Fakat ne yazık ki Mersin’deki bu potansiyelin kullanılamadığını görüyoruz. Mersin bir dünya kenti olacakken bununla ilgili yapılan yanlışlar, yanlış yönetimler, özellikle merkezi hükümetin Mersin’e bakışı Mersin’in potansiyelinin çok altında olmasına yol açmıştır” dedi.

Tüm bunlar karşısında siyasete girmenin elzem olduğunu vurgulayan Aktaş, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun 2023 vizyon belgesine hangi alanlarda katkı vereceğimi de söylemek istiyorum. Tarım politikası kırsal kalkınma, kooperatifler, tarımsal destekleme araçları, tarım fiyat politikaları, tarımsal araştırma politikaları, kırsal göç, gıda güvenliği bunun yanında yükseköğretim politikaları, kent üniversite ilişkisi, yeşil dönüşüm, iklim değişikliği gibi alanlarda çalışmalarım var. Enkaz altında olan değil de afetlere karşı dik durabilen, daha toplumcu daha çevreci bir Türkiye inşasında ben de bu sürece girme gereği duydum” diye konuştu.

Siyasette niteliği arttıracak vekillerin olması gerektiğini belirten Aktaş, “Bilgi notuyla değil kendi çalışmalarıyla, araştırmalarıyla parlamentoda Mersin’i anlatabilecek ve her yapıyla birlikte hareket edebilecek adaylara ihtiyacımız var. Gün bağırma çağırma günü değil proje günü, istişare günü yatırım günü diye düşünüyorum. Artık siyasette yeni bir dönem olmalı. CHP’nin bu dönem iktidara geleceğine inanıyorum. İktidara gelecek bir siyasi partinin de o ülkeyi yönetecek sağlam siyasi kadrolara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu noktada ben de yaptığım çalışmalar ve projelerle birlikte bu sürecin içinde olduğumu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.