DOLAR
32,3778
EURO
34,7272
ALTIN
2.425,48
BIST
9.971,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Seçer, Karamancılar Konağı ile ilgili son noktayı koydu

Seçer, Karamancılar Konağı ile ilgili son noktayı koydu
09.01.2023 17:04
104
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, tarihi Karamancılar Konağı restorasyonuyla ilgili tartışmalara son noktayı koydu. Tarihi binayı kendi kaynaklarıyla restore ettiklerini belirten Seçer, “Bizden önceki dönemde, 2017 yılında bu binanın Gastronomi Müzesi olmasına o zamanki meclis oybirliğiyle karar vermiş. Gecikmiş bir şey yok. Orası çok büyük bir bina. İki bloklu bir bina. Atatürk’ün 1918’de yaptığı toplantıyı daha iyi anlatacak bir değişiklik yapılabilir. Geldiğimiz nokta odur” dedi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesinin tarihi Karamancılar Konağında yaptığı yenileme çalışması Akdeniz Kent Konseyince tartışma konusu yapılmıştı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, konunun belediye meclisinde yeniden gündeme gelmesi üzerine açıklamalarda bulundu ve tartışmalara son noktayı koydu.

Seçer, “Burası daha önce kamulaştırılmış. 2017 yılında da meclis kararı alınmış. Oybirliğiyle karar verilmiş. Burada o zaman görev yapan meclis üyelerimiz evet demiş. Biz de gelmişiz, bunu hayata geçirelim. Oraya ciddi bir para harcamak lazım. Tarihi bir değer bunun parasal karşılılığı yok. Fon arayışına girelim dediler. O zamana kadar atı alan Üsküdar’ı geçer, bina yıkılır, kendi öz kaynağımla yapabiliriz dedim. Ve başlattık. Gayet de güzel bir şey. Siz zannediyorsunuz ki ben sizi dikkate almıyorum. Arkadaşlarım gitti, konuştu, çalıştı. Kent Konseyi Başkanının bunları da size anlatması lazım. Bizden sonuç almak isteyenler bunu kamuoyunda siyasi malzeme haline getirerek değil bizimle konuşarak sonuç alabilirler. Benim arkadaşlarım gitti sayın başkanla konuştu. Benimle bir toplantı yapılmasının iyi olacağını söyledi ben de hayhay dedim.  Orası çok büyük bir bina. İki bloklu bir bina. Atatürk’ün 1918’de yaptığı toplantıyı daha iyi anlatacak bir değişiklik yapılabilir. Geldiğimiz nokta odur. Ama söylediğim gibi Karamancılar Konağı yıllar önce kamulaştırılmış ve meclis kararıyla buranın gastronomi müzesi yapılmasına karar verilmiş. Gecikmiş bir şey yok. İki kısımlı bir bina. Önemli bir kısmını bu işe ayırırız, bir kısmını da gastronomi müzesi olarak tasarlayabiliriz. Merak etmeyin sizi de memnun edecek bir proje çıkacak” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.