DOLAR
32,4281
EURO
34,8195
ALTIN
2.430,39
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Grup Zafer’den türkülü gece

Grup Zafer’den türkülü gece
24.01.2022 11:53
441
A+
A-

Mersin’de 26 yıldır düzenli olarak yürüyüş, spor, doğa ve kültür gezileri yapan Grup Zafer üyeleri halk müziği alanında da çalışmalar yaptı. Mersin ZKD Türk Halk Müziği Korosunu kuran Grup Zafer üyeleri önceki akşam sahne aldı, dinleyenleri yurdun dört bir yanına uzanan bir halk müziği yolculuğuna çıkardı.

Mersin’in tanınmış hekimlerinden çocuk sağlığı uzmanı Dr. Galip Kırıcı’nın öncülüğünde 26 yıl önce kurulan Grup Zafer üyeleri 26 yıldır kesintisiz olarak hep birlikte sabah sporu yapıyor, yurdun farklı yerlerindeki spor organizasyonlarına katılmaktan arkeoloji gezilerine kadar birçok faaliyeti hep birlikte yapıyor.

Grup Zafer üyeleri, sanat alanındaki yeteneklerini göstermek için ZKD Türk Halk Müziği Korosunu da kurmuştu. ZKD korosu önceki akşam Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde sahne aldı. Konserde Şef Abdullah Metin  yönetimindeki koro yurdun dört bir yanından türküleri seslendirdi.

Dr. Galip Kırıcı, konseri izlemeye gelen sanat severlere teşekkür etti. Kırıcı, “Koro şefimiz değerli Abdulah Metin beye, Bengücan müzik stüdyosunun sahibi sevgili Nurettin Tuncel beye, sunucumuz değerli Emine Güngör hanıma, değerli saz ekibimize, değerli korist ve solist arkadaşlarıma, konserimizi yaptığımız AKM ve koro çalışmamızı yaptığımız Akademi binasını tahsis eden Yenişehir Belediye başkanı Sayın Abdullah Özyiğit beye, konserimize gelerek bizleri onurlandıran; siz değerli dost ve arkadaşlarıma ayrı teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.