DOLAR
32,4453
EURO
34,7618
ALTIN
2.428,31
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
25°C
Mersin
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C

Okuma yazma öğreniyorlar

Okuma yazma öğreniyorlar
10.03.2023 13:49 | Son Güncellenme: 10.03.2023 13:51
71
A+
A-

30 ile 60 yaş arasındaki kadınların yoğun olarak katıldığı okuma yazma kursları ile Tarsus’ta okuma yazma oranı her geçen gün artıyor.

 

Tarsus Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi ve Kütüphane Müdürlüğü sorumluluğunda açılan okuma yazma kursuna katılan 30 ile 60 yaş arasındaki kursiyerler okuma yazma öğrenerek hayatlarını kolaylaştırıyor. Okuma-yazma kursu açarak mahalle halkını sevindiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın girişimleri ile Tarsus’ta kadınlar okuma yazma öğreniyor.

Tarsus Belediyesi tarafından mahallelerde açılan okuma salonlarında başlatılan okuma yazma kursları ile yüzlerce kadın okuma yazma öğreniyor. Şahin Mahallesi’nde devam eden okuma yazma kursunda eğitim gören kadın kursiyerler mahallelerine böyle bir kazanım sağlandığı için Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür ediyor. Özellikle hastane, toplu taşıma ve çocuklarının okulları konusunda problem yaşadıklarını belirten kursiyerler okuma yazma kursuna düzenli olarak katılarak eğitmenleri eşliğinde eğitim görüyor. Haftanın 5 günü sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grup halinde verilen okuma-yazma kursunda az bilenler ve hiç bilmeyenler ayrı ayrı eğitim görüyor. Mahalledeki kadınlar dersleri olmadığı zaman ev işleriyle ilgilenirken kurs zamanı da azim ve gayretle derse giriyor.

Okuma-Yazma kursu eğitmeni Merve Aktaş, kursa her yaştan kadının katıldığını belirterek, “Tarsus Belediye okuma yazma kursunda öğretmenlik yapıyorum. Okumayı öğrenmek için can atan 30-70 yaş arası kadınlar var. Öğrencilerim çok hevesliler, sabahtan başlayıp devam ediyoruz. Belediye Başkanımıza kadınlara eğitim hakkı ve bizlere böyle bir istihdam imkânı tanıdığı için teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.