DOLAR
32,3785
EURO
34,7265
ALTIN
2.431,24
BIST
10.037,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

“Oda seçimlerine siyaseti karıştırmayın”

“Oda seçimlerine siyaseti karıştırmayın”
01.11.2022 10:31
150
A+
A-

Seçimleri siyasi bir havaya büründürmenin yanlış olduğunu dile getiren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, yaklaşan oda seçiminde iş dünyasının temsilcisini seçeceğini söyledi.

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) seçimlerine sayılı günler kaldı. 2’si lojistik olmak üzere sanayi ve savunma sanayii sektörlerinden 4 başkan adayının yarıştığı seçimlerin ilk etabı 5 Kasım’da gerçekleştirilecek. Yeni meclis üyeleri ve yönetim kurulunun belirleneceği MTSO’yu seçim heyecanı sardı. Seçimler öncesi sağduyu çağrısı yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Kazanan Mersin olsun” temennisinde bulundu.

MTSO’nun seçimlerde demokrasiye ve çok sesliliğe olan bağlılığını göstereceğinden emin olduğunu söyleyen Başkan Kızıltan, “Bu seçim önemli bir seçim ama bu seçimi siyasi bir seçim gibi algılamak, siyasi seçim gibi bir havaya büründürmek çok yanlıştır. Oda seçimleri tamamen sivil toplum ve iş dünyasının seçimidir. İş dünyasında sektörleri kimlerin temsil edeceğine dair bir seçimdir. İş dünyasını kimlerin yöneteceğine dair bir seçimdir. Dolayısıyla siyasetçilerin uzaktan yakından ilgisi yoktur, olmamalıdır da” dedi.

 

“MERSİN KENDİ YATIRIMLARINI YAPIYOR”

 

Son 4 yılda yaptıkları çalışmalardan bahseden Kızıltan, STK’lardan yerel yönetimlere, en küçüğünden en büyüğüne her kurumla işbirliği içerisinde hareket ettiklerini söyledi. Mersin’in tüm ilçelerine yeni OSB’ler açtıklarından söz eden Kızıltan, “Turizm yatırımlarında yine özel girişimcilerin yanında Akdeniz ve Büyükşehir Belediyesi gibi belediyelerimizin paydaşlığı var. Yatırımcılarımızı teşvik edip ivme kazandırmak için hareket halindeyiz. Mersin tarihinde ilk kez kendi girişimcileri ile birlikte kendi yatırımlarını yapıyor.  Mersinli Mersin’e sahip çıkıyor. Mesleki eğitimde özellikle teknik ara eleman açığı ülkenin kanayan yarasıdır. Aranan eleman konusu üzerinde o kadar çok durduk ki, Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir sistem geliştirip çıraklık eğitim sistemini değiştirdi. Odamız bünyesinde Atölye1886 isimli Endüstriyel Tasarım ve KOBİ Danışmanlık Merkezi kurduk. Yenilikçi eğitimlere devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyemizle Dijital Akademi’yi kurduk. Yazılım eğitimleri veriyoruz. Mezunlar anında iş buluyorlar” ifadelerini kullandı.

 

“TÜM HAYATİ PROJELERİMİZİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

 

Tüm hizmetlerin bir bayrak yarışı olduğunu ifade eden Kızıltan, seçilmemeleri halinde de Mersin’i ilgilendiren projelerin takipçisi olacaklarını söyledi. Kızıltan, “Konteyner limanından lojistik merkezin yapılmasına, sektörel sanayi siteleri yapımı ve arazi tahsislerinden D-400 Karayolu’nun genişletilmesi ve D-400’e paralel bir yol yapımına, havalimanının etrafının hava lojistiğine ve ekonomiye destek verecek şekilde planlanmasından Çeşmeli-Taşucu otoban bağlantısına kadar tüm hayati projelerimizin takipçisi olacağız” dedi.

 

“MTSO seçimleri yerel seçimler kadar önemli”

 

MTSO seçimlerinin yerel seçimler kadar önemli olduğunu dile getiren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, ancak seçime siyaset karıştırılmaması gerektiğini vurguladı.

Oda seçimlerine olan ilgiden memnun olduklarını söyleyen Kızıltan, “MTSO seçimleri elbette en az genel seçimler kadar, yerel seçimler kadar önemlidir. Çünkü MTSO Mersin’in bütününü kapsıyor, kentin her alanına dokunuyor.  Bundan dolayı, MTSO kentin geleceğiyle, iyi yönetilmesiyle Türkiye’nin iyi yönetilmesiyle doğrudan ilgili bir kurumdur. Bu bakımdan, Odamız seçimlerinin ilgi görmesi, demokratik rekabetlerin oluşması, temsil yarışlarının ortaya çıkması çok doğaldır. Her bir üyemizin kent adına elini taşın altına koyma çabasını takdirle ve mutlulukla karşılıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.