DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Muhtarlara Alo 185 çağrısı

Muhtarlara Alo 185 çağrısı
19.10.2022 11:45 | Son Güncellenme: 20.10.2022 21:00
214
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, vatandaşların belediyenin Dosthane, Halkkart, kurs merkezleri, öğrenci yurt binaları, Mahalle Mutfakları, evde bakım hizmeti gibi hizmetlerine Alo 185 Teksin üzerinden ulaşabileceğini belirtti ve muhtarlara “Bu hizmetlerden faydalanmak isteyen vatandaşlara yol gösterin” dedi.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Muhtarlar Günü” dolayısıyla Erdemli, Silifke, Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur’da görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. 3,5 yıllık süre içinde belediyede mali disiplini sağladıklarını; projelerin gerçekleşme oranının 2020 yılında yüzde 96, 2021’de yüzde 94 olduğunun altını çizen Başkan Seçer, yine 2021 yılında Türkiye’de bir rekor kırarak bütçe harcamasını yüzde 99,7 olarak tutturduklarını belirterek, “Bu sonuç, mali açıdan çok disiplinli bir belediye olduğumuzun, 1 liralık işi 10 liraya yaptırmayan bir belediye olduğumuzun göstergesidir” ifadesini kullandı.

Görevi devraldığında belediyenin 3 milyar lira borcu, 3 milyar lira da geliri olduğunu hatırlatan Başkan Seçer, “2023 yılı Ocak ayında ise belediye bütçemiz 15 milyar lira, borcumuz ise 3,5 milyar lira olacak. Yani gelirimiz, borcumuzun 5 katı. Bu kadar güçlü, ne yaptığını bilen, mali disiplini olan bir belediyeyiz” diye konuştu.

 

“BU BELEDİYENİN ÖNÜ TIKANMAZSA, İŞLER TIKIR TIKIR YÜRÜR”

 

Konuşmasında ilçelerde yapılan ve yapılacak olan hizmetler hakkında da bilgi veren Başkan Seçer, Anamur Otogarı’nın çok gereksiz bir proje olduğunu belirterek “Günlük 8 arabanın girdiği Anamur Otogarı en büyük israf. Birimleri oraya topluyoruz. MESKİ’nin eski yerini çok güzel bir kültür merkezi yapacağız” şeklinde konuştu.

Erdemli ilçesinde de otogar sorunu olduğunu ve artık yılan hikâyesine döndüğünü kaydeden Başkan Seçer, “Milli Emlak’ın bir yeri var bizim arazinin üzerinde, onun tahsisini bekliyoruz” dedi.

Gülnar merkezde prestij caddesi için mimarların çalıştığını dile getiren Başkan Seçer, Silifke’de Kent Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin bitirilerek faaliyete geçtiğini hatırlattı. Mut’ta DSİ’ye ait derenin rekreasyon projesinin ve ihalesinin bittiğini söyleyen Başkan Seçer, Bozyazı’da da Sosyal Yaşam Merkezi, kreşlerin olduğu, düğünlerin ya da toplantıların yapıldığı salonun olacağı müjdesini verdi.

 

 

“BELEDİYELER DİREKT İNSANA DOKUNAN GÖREVLERİNİ UNUTMAMALI”

 

 

Belediyelerin yol, su gibi temel kamu görevlerinin yanı sıra, direkt insana dokunan görevleri olduğunu da ifade eden Başkan Seçer muhtarlara, “Alo 185 ve TEKSİN hizmetlerimizi mutlaka kullanın ve kullandırın. Dosthane, Halkkart, Kurs Merkezleri, Öğrenci Yurt Binaları, Mahalle Mutfakları, Evde Bakım gibi hizmetlerimizden faydalanmak isteyenlere de yol gösterin” dedi.

 

FERAT AKTAN: “BÜYÜKŞEHİR’LE ORTAK VE UYUMLU ÇALIŞIYORUZ

 

Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Ortak amacın hizmet olduğuna vurgu yapan Aktan, “Gerek Büyükşehir, gerek ilçe belediyeleri koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Bunun partisi falan olmaz, amaç hizmet üretmektir. Birlik ve beraberlik içinde çalıştığımız sürece, en güzel hizmetleri sunarız. Biz ilçe belediyesi olarak Büyükşehir Belediyemizle ortak ve uyumlu bir şekilde çalışıyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.