DOLAR
32,3914
EURO
34,7890
ALTIN
2.403,51
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
23°C
Mersin
23°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Açık
23°C

“Mersinli çiftçilerimizin sulama suyu sorunu çözülmelidir”

“Mersinli çiftçilerimizin sulama suyu sorunu çözülmelidir”
07.10.2022 17:20 | Son Güncellenme: 20.10.2022 20:40
227
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Mersinli çiftçilerin sulama suyu sorununu gündeme getirdi.

 

Tarımda çiftçilerin yaşadığı en büyük sorunlardan birinin sulama suyu sorunu olduğu dile getiren Baki Şimşek, “Sulama suyu projeleri bir an önce bitirilmelidir. Mersin, Türkiye’nin yaş sebze meyve ihracatında en çok ihracat yapan ilidir, Mersin’de de birçok sulama suyu projesi başlatılmış, bir kısmı hayata geçirilmiştir, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ama başta Pamukluk Barajı olmak üzere, baraj gövde ve tüneller bitmesine rağmen sulama suyu ihalesi bir türlü gerçekleştirilememiştir. Yüzde 90’ı biten Pamukluk Barajı’nın bir an önce tamamı bitirilmelidir. Pamukluk Barajı; Adana’dan Mersin’e kadar olan bütün vadiyi sulayacak kapasitesi bulunan, Türkiye’nin 4’üncü büyük barajıdır. Hayata geçirilmesi için buradaki sulama suyu ihalesinin acilen yapılmasını, yine aynı şekilde Anamur Alaköprü, Erdemli Aksıfat ve Sorgun, Değirmençay ve Erçel barajlarıyla ilgili de sulama suyu projelerinin ihalelerinin yapılmasını ve bir an önce Mersinli hemşehrilerimizin hizmetine sunulmasını talep ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.