DOLAR
32,3975
EURO
34,5628
ALTIN
2.381,18
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
24°C
Mersin
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C

Mersin’in afet bölgesi ilan edilmesi için kanun teklifi verdi

Mersin’in afet bölgesi ilan edilmesi için kanun teklifi verdi
22.02.2023 12:46 | Son Güncellenme: 09.03.2023 22:50
104
A+
A-

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin’in afet bölgesi ilan edilmesi için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi.

 

 

10 ilde 40 binden fazla can kaybına ve yıkıma neden olan deprem felaketinin ardından on binlerce yurttaş Mersin’e göç etmiş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’de afet bölgesi ilan edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Bu çağrıyla ilgili mecliste ilk somut adım CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen tarafından atıldı.

Antmen, Mersin’in de 11 ille birlikte afet bölgesi kapsamına alınması için hazırladığı kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sundu.

Teklifinde şu ana kadar Mersin’e 400 bin depremzede geldiğini belirten Antmen, “Yaşanan deprem felaketlerinden sonra başta Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman olmak üzere; depremin en yoğun hissedildiği bölgelerden Mersin’e göç başlamıştır.

Mersin bu illere en yakın il olması yanında bu on ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın akrabaları da Mersin’de yoğun olarak ikamet etmektedir” dedi.

 

Mersin’in deprem bölgesinden gelen tüm depremzede vatandaşlara kucak açtığını ve sonuna kadar da kucak açmaya devam edeceğini belirten Antmen “Mersin’de barınmayı seçen depremzedelerimizin sayısının yapılan kayıtlar ve su tüketim artışı hesaplamalarıyla 20 Şubat 2023 tarihi itibariyle 400 bin kişi olduğu tahmin edilmektedir.

Bu sayı her geçen gün daha da artmaktadır. Mersin zaten şimdiden sosyal afet bölgesi oldu” ifadelerini kullandı.

 

DEPREMZEDELER MERSİN’DE KALICI OLACAK

 

 

Deprem yaralarının sarılmasıyla depremzede vatandaşların kendi illerine geri dönmesi söz konusu olabilecekse de bu sürenin en az 1 yılı aşacağını söyleyen Antmen “Daha da önemlisi Mersin iline gelen depremzedelerin en az yüzde 75’inin Mersin’de kalıcı olarak ikamet edebileceği tahmin edilmektedir. Mersin başta konut sorunu olmak üzere; gıda, giyecek, doğalgaz ve temel ihtiyaçlar konusunda çok acil desteğe ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle Mersin’in afet bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.